Pe primul loc in topul celor mai bogati romani la sfarsitul anului ce tocmai s-a incheiat se regasesc fratii Dragos si Adrian Paval, proprietarii lantului de magazine Dedeman. Cu un profit net de 1.7 miliarde de lei in 2022, Dedeman a obtinut cel mai mare profit din istoria companiei. Fratii Paval au impreuna o avere de 16 miliarde de lei.
Locul secund din acest top ii revine lui Ion Tiriac, un nume care nu mai are nevoie de niciun fel de prezentare in Romania. Fostul tenismen are o avere estimata la nu mai putin de 10 miliarde de lei, ultimele investitii in domeniul energiei verde aducandu-i omului de afaceri profituri considerabile.
Ultima treapta a podiumului este ocupata de aceasta data de Daniel Dines, omul din spatele UiPath. Ultimele rezultate financiare ale companiei ne arata ca UiPath se bucura de o crestere a veniturilor. Averea lui Dines a fost estimata la sfarsitul anului trecut la 8 miliarde de lei.
Top 5 al celor mai bogati romani continua cu Ion Stoica si Matei Zaharia, de la DataBricks. Dupa ce au plecat din Romania, cei doi au infiintat compania DataBricks peste Ocean, companie ce astazi este evaluata la 43 de miliarde de dolari. In 2023, compania a obtinut o finantare de peste 500 de milioane de dolari, fonduri care vor fi folosite intr-un proiect comun cu Nvidia. Cei doi au o avere estimata la 7.6 miliarde de lei.
Locul 6 este ocupat de familia Talpes, cu o avere estimata la 4.9 miliarde de lei. Florin si Mariuca Talpes au inffintat Bitdefender in urma cu mai bine de 30 de ani, aceasta fiind astazi una dintre cele mai puternice companii IT din Romania. Mai departe, Setafn Vuza are o avere estimata tot la 4.9 miliarde de lei. Cu business-uri de peste 2.2 miliarde de lei si un profit net de peste 260 de milioane de lei in 2022, Chimcomplex Borzesti are planuri mari si pentru anii ce urmeaza.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si