Pandemia de coronavirus l-a imbogatit si mai mult pe cel mai bogat om din lume
coronaviruspandemieepidemiecovid 19
Cei mai multi dintre cei mai bogati oameni din lume au pierdut sume imense din pricina efectelor pandemiei de coronavirus. Conturile bancare ale lui Jeff Bezos (fondatorul Amazon) se simt, in schimb, foarte bine. De la inceputul anului si pana acum, averea lui Bezos a crescut cu nu mai putin de 5,9 miliarde de dolari.
Jeff Bezos este singurul miliardar din Top 5 al celor mai bogati oameni din lume care nu a pierdut bani din pricina pandemiei de coronavirus.
Bezos este cel mai bogat om din lume si cea mai mare parte a averii sale consta in actiunile pe care le detine la Amazon, compania pe care a infiintat-o in anul 1994.
Multe alte site-uri si aplicatii de comert online au fost sever afectate de pandemia de coronavirus, in schimb Amazon a inregistrat o crestere exploziva a comenzilor si, pentru a-i face fata, a fost nevoita sa angajeze, la nivel mondial, inca 100.000 de oameni.
Dintre miliardarii aflati in Top 10 al celor mai bogati oameni din lume, alaturi de Jeff Bezos doar Steve Ballmer (co-fondator Microsoft) "s-a confruntat" cu cresterea averii personale in aceasta perioada.
Conform Bloomberg Billionaires Index, si averea lui Eric Yuan a inregistrat o crestere spectaculoasa in 2020. Yuan este un om de afaceri american (n. 1970, Taiwan), fondatorul Zoom Video Communications.
De la inceputul anului 2020, averea lui Eric Yuan a crescut cu peste 4 miliarde de dolari datorita succesului inregistrat de aplicatia Zoom Video care permite utilizatorilor sa organizeze teleconferinte si sa comunice, astfel, in grupuri, in perioada in care distantarea sociala a dvenit obligatorie.
Daca la inceputul anului curent o actiune Zoom Video Communication era cotata la 68 de dolari, la sfarsitul lunii martie ajunsese la 150,9 dolari.
Aplicatia Zoom este din ce in ce mai folosita atat la nivel domestic, de catre persoanele care vor sa interactioneze in conditii de siguranta, cat si de companiile care au fost nevoite sa implementeze munca de acasa.
Zoom Video Communications este folosita acum, pe scara larga, si ca instrument de lucru pentru invatamantul la distanta, iar numarul celor care folosesc Zoom a crescut cu aproape 70% de la inceputul anului.
Cum era de asteptat, odata cu cresterea exploziva a numarului de utilizatori, Zoom a ajuns sa se confrunte cu problema asigurarii confidentialitatii datelor si informatiilor pe care le vehiculeaza.
La ora actuala, Zoom ofera, gratuit, posibilitatea de organizare a videoconferintelor cu un timp maxim de 40 de minute, pentru un numar limitat de participanti. Extinderea acestor optiuni si accesarea altelor, suplimentare, este disponibila contra cost.
La ora actuala, valoarea pe bursa a Zoom Video Communications a ajuns la suma-record de 42,1 miliarde de dolari.
Citeste si:
Klaus Iohannis: Urmeaza saptamani dificile, critice pentru sistemul medical. Stati acasa, limitati deplasarile!
Sursa foto: pexels.com