“Nicio afacere nu aduce bani!â€
idei afaceribusinessafaceriprofit
O afirmatie derutanta, nu-i asa? Ea a fost facuta in urma cu aproape 50 de ani de H.S. Kahm, autorul cartii “101 Business Opportunities You Can Start and Run with less Than $1,000â€. Iar in sprijinul afirmatiei sale care, intr-adevar, este foarte derutanta la prima vedere, Kahm construieste o argumentatie de exceptie, foarte convingatoare si extrem de instructiva.
"Poate un topor sa taie un copac? Nu, nu poate! Un om poate folosi un topor ca sa taie un copac, dar un topor, singur, nu poate sa faca treaba asta.
Similar, un om poate face bani cu o afacere, dar nu afacerea aduce banii, ci omul care o conduce. Daca toporul este unealta pentru a taia un copac, afacerea este unealta pentru a face bani. Si ceea ce conteaza este cum folosesti aceasta unealta.
Afacerea, ca unealta, difera insa intr-un mod esential de celelalte unelte: ea trebuie sa se potriveasca perfect in mainile tale, trebuie sa fie exact unealta care iti trebuie TIE. Asadar, nu are importanta cat de atractiva si de banoasa ti se pare o anumita afacere, ea s-ar putea sa fie o unealta complet nepotrivita pentru tine.
Nu alege, deci, o afacere doar pentru ca ai impresia ca vei castiga mai usor bani cu ea. In schimb alege-o pentru ca presupune sa faci o munca pe care o faci cu placere, in niste locuri unde te simti bine si in compania unor oameni (clienti) pe care ii agreezi.
De ce toate aceste conditii? Simplu, deoarece cheia succesului intr-o afacere este
entuziasmul. Nu vei reusi niciodata intr-o afacere daca nu este afacerea care iti place.
Poti sa-ti imaginezi un fotbalist de top caruia sa nu-i placa mingea? Un vanzator eficient care sa urasca discutiile cu oamenii? Un chirurg de exceptie care sa nu suporte sangele?
Oamenii sunt diferiti. Ceea ce este mana cereasca pentru unul poate fi otrava pentru altul. Joe Smith poate demara o anumita afacere si sa faca avere. Bill Jones poate sa demareze exact aceeasi afacere, in aceleasi conditii, cu acelasi capital initial si sa dea faliment in 3 luni."
Concluzia? Una la fel de veche ca afacerile insesi:
succesul este o problema strict personala.
Citeste si:
Fondurile pentru Programul Rabla 2018 au fost epuizate. Ce schimbari importante aduce editia 2019
Sursa foto: www.pexels.com