Insolventa RADET: Institutia anunta lansarea unui program de plecari voluntare. Angajatii pot primi pana la 19 salarii
radetinsolventareorganizareangajatiplecari voluntare
RADET Bucuresti anunta in cadrul procesului de reorganizare posibilitatea ca angajatii institutiei sa se inscrie intr-un program de plecari voluntare, prin care pot primi intre patru si 19 salarii medii lunare, in functie de vechime.
"Acordul are in vedere actualele conditii impuse de procedura insolventei si premisele economice pentru anul 2017, care impun adoptarea de masuri prompte pentru eficientizarea activitatii regiei, imbunatatirea eficientei operationale, precum si pentru asigurarea stabilitatii economice si a echilibrului financiar", a declarat, Florian mateita, reprezentant ROMINSOLV SPRL, administratorul judicoar al RADET.
Conform pachetului financiar, angajatii care vor opta pentru posibilitatea plecarii voluntare pot primi intre patru si 19 câstiguri medii lunare, in functie de vechimea in munca pe care fiecare angajat o are. Beneficiaza de aceasta oferta numai salariatii care au incheiate contracte individuale de munca pe durata nedeterminata cu RADET Bucuresti si care au cel putin 3 (trei) ani consecutivi vechime in cadrul institutiei inainte de data eventualei incetari a contractului individual de munca.
Dreptul de optiune apartine exclusiv angajatilor, iar cererile pentru acordarea acestor drepturi se depun pâna in 5 mai, mai anunta sursa citata, precizând ca RADET Bucuresti isi rezerva dreptul de a respinge cererile salariatilor care sunt absolut necesari pentru asigurarea continuitatii serviciului public de alimentare cu energie termica in conditii de siguranta.
RADET avea la finalul anului 2015 datorii de circa 3,66 miliarde lei, circa 98% din aceasta suma reprezentand datoria catre ELCEN, iar la finalul lunii iunie 2016, datoriile au ajuns la circa 3,9 miliarde lei, potrivit raportului asupra cauzelor si imprejurarilor care au dus la aparitia insolventei RADET Bucuresti, insolventa care a fost numita oficial in octombrie 2016.
RADET Bucuresti este operatorul sistemului public de alimentare cu energie termica, asigurând 72% din necesarul de energie termica al Capitalei. 95% dintre consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social si industrial (institutii publice si agenti economici).