EMERGENTA INDIEI CA CENTRU DE PRODUCTIE A SEMICONDUCTORILOR

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
EMERGENTA INDIEI CA CENTRU DE PRODUCTIE A SEMICONDUCTORILOR
EMERGENTA INDIEI CA CENTRU DE PRODUCTIE A SEMICONDUCTORILOR
de Redactia Manager la 31 Iul. 2024
Urmareste-ne pe Google News
India depinde de importuri pentru a-si satisface nevoia de dispozitive semiconductoare. Principalul motiv din spatele acestui comportament extrem de dependent este absenta unor instalatii de fabricare a semiconductorilor in India.

In prezent, India si-a inceput revolutia pe piata internationala a semiconductorilor prin stabilirea existentei sale si ar putea fi un centru valoros pentru fabricarea semiconductorilor in anii urmatori. Acest articol va oferi o imagine de ansamblu asupra dezvoltarii semiconductorilor in India, care se asteapta sa se bazeze pe comunitatea sa tehnologica in crestere, pe profesionistii calificati si pe politicile guvernamentale favorabile, impreuna cu tendinta globala actuala in curs de desfasurare, care contesta dominatia Chinei in ceea ce priveste fabricarea exclusiva si se indreapta catre diversificarea lantului de aprovizionare cu semiconductori. Situatia actuala si perspectivele vor fi discutate cu privire la modul in care India se indreapta catre o tara importanta pentru a deveni o destinatie principala in domeniul productiei de semiconductori.

Industria semiconductorilor in India - o prezentare generala

Mai jos este prezentata cronologia incercarilor facute de guvernul indian pentru a stabili lantul valoric al semiconductorilor in India




Sursa: Forbes India

In 2022, piata indiana a semiconductorilor a fost evaluata la 26,3 miliarde USD si se preconizeaza ca va creste cu o rata anuala de crestere de 26,3% pana la 271,9 miliarde USD in 2032.

Cifrele furnizate mai jos reprezinta valoarea totala a produselor semiconductoare consumate in India.



Sursa: sphericalinsights

Consumul a crescut din cauza cresterii cererii interne a clientilor indieni. Consumul de dispozitive mobile si computere a crescut brusc in India. De asemenea, guvernul indian se concentreaza acum pe digitalizare si face ca India rurala sa adopte metode digitale de educatie si tranzactii. De asemenea, numarul intreprinderilor nou-infiintate din India a crescut vertiginos si, pentru ca toate ideile inovatoare sa devina realitate, se folosesc din ce in ce mai multe gadgeturi electronice.

Tabelul de mai jos ilustreaza statisticile privind importul si exportul de dispozitive semiconductoare in India.



Sursa: oec.world

Nota: Dispozitivele semiconductoare includ diode, tranzistori si celule fotovoltaice asamblate sau neasamblate in module sau panouri, diode emitatoare de lumina (LED) si cristale piezo-electrice montate.
 
In 2017, exporturile de semiconductori din India s-au ridicat la 0,21 miliarde USD, in timp ce importurile au fost mai mari, de 4,65 miliarde USD. Pana in 2019, exporturile au crescut la 0,33 miliarde USD, in timp ce importurile au scazut la 3,15 miliarde USD. Cu toate acestea, anul 2020 a consemnat o scadere atat a exporturilor, cat si a importurilor, influentata de perturbarile economice globale, cum ar fi pandemia COVID-19. Cererea acumulata in urma recesiunii a condus la o redresare exceptionala in 2021, iar importurile au ajuns la 5,36 miliarde USD. In 2022, am vazut dovezi ale eforturilor Indiei de a se impune ca centru al semiconductorilor, exporturile atingand un nivel record de 0,52 miliarde USD.

Factori favorizanti pentru India

Forta de munca calificata



Sursa: Nasscom

India este lider mondial cu un numar record de absolventi de stiinte, tehnologie, inginerie si matematica (STEM), oferind forta de munca calificata atat de necesara in productia, proiectarea, cercetarea si dezvoltarea semiconductorilor.

Avantajul costurilor

India ofera un avantaj substantial in materie de costuri pentru fabricarea semiconductorilor datorita urmatorilor factori:



Diversificarea lantului global de aprovizionare

Concentrat in mod traditional in SUA si aliatii sai (Coreea de Sud, Tarile de Jos, Japonia si Taiwan), precum si in China, lantul valoric al semiconductorilor - inclusiv proiectarea, fabricarea si vanzarea produsului final - a cunoscut o schimbare din cauza intreruperilor cauzate de pandemii si a cresterii costurilor fortei de munca, determinand producatorii mondiali sa se diversifice in afara Chinei. Pe fondul acestei relocalizari industriale, India a devenit o destinatie preferata pentru operatiunile finale de asamblare si testare, cu potential pentru fabricarea viitoare a componentelor frontale. Intrarea Indiei in acest ecosistem este semnificativa din punct de vedere strategic pentru diversificarea lantului global de aprovizionare, avand in vedere mediul sau politic stabil si vasta sa piata interna, care sunt factori atractivi pentru intreprinderile din domeniul tehnologiei care cauta oportunitati de extindere pe terenuri virgine.

Sprijin politic

Guvernul indian a profitat rapid de oportunitatea care a urmat penuriei din lantul global de aprovizionare cu semiconductori dupa pandemie si a aratat o mare intentie prin sprijinul politic pentru a prezenta India ca o alternativa la China in lantul global de aprovizionare cu semiconductori. Vom discuta in detaliu initiativele guvernamentale in sectiunea de mai jos.

Initiative guvernamentale

Misiunea privind semiconductorii din India

India Semiconductor Mission (ISM) functioneaza ca o divizie dedicata in cadrul Digital India Corporation. Principalul sau obiectiv este de a dezvolta un ecosistem puternic de semiconductoare si de afisare pentru a pozitiona India ca un actor global proeminent in domeniul productiei si proiectarii electronice. Sub indrumarea expertilor internationali din industria semiconductorilor si a ecranelor, ISM serveste drept autoritate centrala pentru executarea Programului de dezvoltare a ecosistemului semiconductorilor si ecranelor, asigurand punerea in aplicare coordonata, in colaborare cu ministerele guvernamentale, industria si mediul academic.

In cadrul ISM, exista mai multe scheme in vigoare:



Ministerul Electronicii si Tehnologiei Informatiei (MeiTY) a recunoscut recent Aheesa Digital Innovations si Calligo Technologies drept start-up-uri nou desemnate eligibile pentru asistenta in cadrul schemei SemiconIndia futureDESIGN DLI.

 
Guvernul ofera stimulente pentru infiintarea de fabrici in India:
  • In cadrul Semiconductor Fab Scheme, sprijin fiscal de 50% din costul proiectului pe o baza pari-passu pentru toate nodurile tehnologice.
  • In cadrul Display Fab Scheme, sprijin fiscal de 50% din costul proiectului pe o baza pari-passu.
  • In cadrul schemei privind semiconductorii compusi, sprijin fiscal de 50% din cheltuielile de capital pe o baza pari-passu, inclusiv sprijin pentru fabricile de semiconductori discreti.
Prim-ministrul Narendra Modi a initiat recent constructia a trei fabrici de semiconductoare in valoare de peste 15,1 miliarde USD (1,25 lakh crore de rupii). Iata o prezentare generala a celor trei noi unitati de productie de semiconductori:



Alte memorandumuri de intelegere (MoU) semnate de guvern:

Pe baza surselor oficiale, Cabinetul Uniunii a dat unda verde Memorandumului de intelegere dintre India si Comisia Europeana, astfel incat acestea sa poata imbunatati colaborarea in ceea ce priveste ecosistemele semiconductorilor. Acest memorandum de intelegere face parte din Consiliul UE-India pentru comert si tehnologie, al carui obiectiv este de a dezvolta o industrie a semiconductorilor mai avansata si o tehnologie digitala mai buna in ambele domenii pentru o crestere industriala mai mare.

De asemenea, cabinetul a aprobat un memorandum de intelegere privind lantul de aprovizionare cu semiconductori Japonia-India pentru a construi un parteneriat mai puternic intre cele doua natiuni. Scopul acestui memorandum de intelegere este de a continua colaborarea reciproca si de a pune la dispozitie un lant de aprovizionare cu semiconductori de nezdruncinat.

Programul Semicon India a fost initiat de guvern in decembrie 2021, cu o alocare initiala de 76 000 de crore de rupii (9,2 miliarde USD), cu scopul de a stimula cresterea ecosistemelor de productie a semiconductorilor si a ecranelor in tara.

In bugetul interimar al Uniunii pentru 2024, India a crescut alocarea pentru Programul Semicon India la 6 903 crore de rupii (833,7 milioane USD). Cele mai recente detalii financiare disponibile pentru Programul modificat de dezvoltare a ecosistemului de fabricare a semiconductorilor si ecranelor in India in cursul anului fiscal 24 sugereaza o estimare revizuita a cheltuielilor la 181,5 milioane USD (1 503 crore de rupii).

In cadrul acestui program, companiile, consortiile sau intreprinderile comune pot primi un stimulent fiscal de 50% din costul proiectului pentru a incepe o fabrica de semiconductori de orice dimensiune (inclusiv noduri mature) in India. In plus, un stimulent fiscal egal este disponibil pentru cei care intentioneaza sa infiinteze fabrici de display in India cu tehnologii desemnate. Aceasta masura confirma hotararea Indiei de a fi inima productiei mondiale de semiconductori si de a-si consolida rolul in economia digitala.

Investitii in industria semiconductorilor

In industria indiana a semiconductorilor au fost realizate investitii importante pentru a semnala importanta crescanda a Indiei in scenariul global. Nu numai organismele nationale, ci si cele internationale si-au stabilit baze de productie si centre de cercetare in diferite parti ale Indiei. De exemplu, Tata Electronics a investit masiv in fabricile sale de semiconductori din Gujarat si Assam, pe langa parteneriatele cu cele mai importante companii din lume, PSMC si Renesas Electronics Corporation. Acest lucru descrie amploarea si obiectivele cu care au pornit aceste eforturi.

Acestea sunt mai mult decat simple investitii; sunt semnale de incredere in capacitatea Indiei de a deveni un centru global pentru productia de semiconductori si servesc la sublinierea importantei Indiei in lantul mondial de aprovizionare. De asemenea, acest lucru ar avantaja India, care poate atrage mai multe investitii cu sprijin constant si politici generoase.

Investitii anuntate de companii straine in 2023:





Privind inainte

India este pregatita sa inregistreze o crestere exponentiala in industria semiconductorilor, odata cu aparitia unor initiative bine gandite, precum si a unor parteneriate calculate. O cooperare precum cea dintre Tata Electronics si PSMC, care se va infiinta in Gujarat, arata ca India ia in serios infiintarea de fabrici de semiconductori de top. In plus, prin intermediul Comisiei Europene si al Japoniei, memorandumul de intelegere al guvernului indian indica angajamentul acestora de a lua masuri proactive pentru consolidarea ecosistemelor globale de semiconductori. In total, guvernul indian evalueaza propuneri privind semiconductorii in valoare totala de 21 de miliarde USD si analizeaza modul de alocare a sprijinului contribuabililor intre producatorii straini de cipuri, liderii industriei locale sau o combinatie a ambelor.
 
Cu eforturi sustinute si o atitudine proactiva, India este pe cale sa isi consolideze pozitia de principal centru de productie de semiconductori, contribuind in mare masura la progresul tehnologic si la cresterea economica.

Ultimele NOUTATI

Se dau salarii de 13.000 de lei pentru acesti muncitori. Nu e munca de birou!
Companii

Se dau salarii de 13.000 de lei pentru acesti muncitori. Nu e munca de birou!

today26 Sep. 2024
A inceput marea criza imobiliara internationala. Totul pleaca de la chinezi, preturile s-au prabusit
Imobiliare

A inceput marea criza imobiliara internationala. Totul pleaca de la chinezi, preturile s-au prabusit

today26 Sep. 2024
10 obiceiuri sanatoase care iti pot imbunatati stilul de viata
Sanatate

10 obiceiuri sanatoase care iti pot imbunatati stilul de viata

today26 Sep. 2024
De ce nu poate Bitcoin sa mentina nivelul de 64.500 USD?
Ultimele stiri economice

De ce nu poate Bitcoin sa mentina nivelul de 64.500 USD?

today26 Sep. 2024
5 strategii pentru a invata lucruri noi rapid si eficient
Afla...

5 strategii pentru a invata lucruri noi rapid si eficient

today26 Sep. 2024
Adevarul dureros despre imobiliare: suntem intr-o bula mai mare decat  in 2008, cand a izbucnit criza
Imobiliare

Adevarul dureros despre imobiliare: suntem intr-o bula mai mare decat in 2008, cand a izbucnit criza

today26 Sep. 2024
Ai nevoie de un blender pentru uz casnic sau unul profesional? Le gasesti pe ambele pe euromag.ro!
Life Style

Ai nevoie de un blender pentru uz casnic sau unul profesional? Le gasesti pe ambele pe euromag.ro!

today26 Sep. 2024
Consiliul Fiscal lanseaza un avertisment dur privind finantele Romaniei: pietele financiare pot ingheta din nou si tarile cu deficit mare vor plati scump
Economie

Consiliul Fiscal lanseaza un avertisment dur privind finantele Romaniei: pietele financiare pot ingheta din nou si tarile cu deficit mare vor plati scump

today26 Sep. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016
Audit gratuit - Gazduire web 12 luni cadou - Fokus Digital Services

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

10 obiceiuri sanatoase care iti pot imbunatati stilul de viata
Sanatate

10 obiceiuri sanatoase care iti pot imbunatati stilul de viata

today26 Sep. 2024
De ce nu poate Bitcoin sa mentina nivelul de 64.500 USD?
Ultimele stiri economice

De ce nu poate Bitcoin sa mentina nivelul de 64.500 USD?

today26 Sep. 2024
5 strategii pentru a invata lucruri noi rapid si eficient
Afla...

5 strategii pentru a invata lucruri noi rapid si eficient

today26 Sep. 2024
Adevarul dureros despre imobiliare: suntem intr-o bula mai mare decat  in 2008, cand a izbucnit criza
Imobiliare

Adevarul dureros despre imobiliare: suntem intr-o bula mai mare decat in 2008, cand a izbucnit criza

today26 Sep. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x