Detii un business in HoReCa? Iata lista completa pentru igiena si curatenie
dozator sapun lichidproduse profesionale de curateniemasini de spalat pardoseli
Orice activitate din domeniul HoReCa necesita respectarea standardelor sanitare si igienice. Acest lucru este necesar pentru a trece cu succes inspectiile autoritatilor de reglementare si pentru a mentine calitatea serviciilor la un nivel ridicat. Vizitatorii au incredere in acele intreprinderi in care problemele de igiena sunt gandite pana la cel mai mic detaliu, pentru ca vorbim despre siguranta si sanatatea lor.
Plaseaza siguranta pe primul loc
Este important sa amenajezi locuri pentru spalarea mainilor. Se remarca faptul ca atunci cand se utilizeaza sapun obisnuit in vrac, umezeala este colectata in dozator, ceea ce este foarte problematic de eliminat. Din aceasta cauza, microorganismele patogene incep sa se inmulteasca. Este mult mai sigur sa folositi un cartus de unica folosinta pentru a mentine un
dozator sapun lichid igienizat.In plus, ar trebui postate afise care evidentiaza importanta igienei mainilor. Este recomandat sa cumperi prosoape de hartie, deoarece sunt mai sigure decat uscatoarele.
Foloseste produse profesionale
Curatenia in unitatile din segmentul HoReCa are specificul ei. La curatarea unor astfel de unitati trebuie utilizate produse specializate sigure pentru hoteluri si restaurante, care indeparteaza petele biologice persistente, grasimile, pe care chimicalele de uz casnic nu le pot gestiona. A selecta
produse profesionale de curatenie si echipamente este un punct important in curatarea intreprinderilor HoReCa.
Pentru a minimiza cantitatea de praf si resturi pe podele este recomandat sa utilizezi
masini de spalat pardoseli. Acestea sunt o alternativa perfecta pentru mopurile simple, in plus, isi fac treaba mult mai bine si lasa suprafata impecabila.
Pe langa cele mentionate mai sus, pentru a pastra curatenia intr-un business de tip HoReCa vei avea nevoie de urmatoarele:
- Mopuri de bumbac;
- Solutii pentru curatarea suprafetelor de sticla;
- Lavete din microfibra;
- Solutii pentru curatarea mobilierului;
- Detergenti dezinfectare pardoseli;
- Aspiratoare profesionale;
- Carucioare pentru curatenie;
- Saci menajeri etc.
Spatiile din hoteluri si restaurante necesita curatenie regulata in fiecare zi. A avea materialele de curatenie intr-un singur loc este util pentru un acces rapid si usor. Ar trebui sa pregatesti un dulap de curatare sau o zona de depozitare pentru a pastra inventarul de curatare intr-o locatie discreta, dar accesibila.
Preocuparea constanta pentru curatenie si igiena devine din ce in ce mai importanta in afacerile moderne din domeniul HoReCa. Curatenia de inalta calitate asigura o sedere placuta oaspetilor in unitatea ta si imbunatateste reputatia acesteia.In plus, ingrijirea profesionala a echipamentelor si a mobilierului creste durata de viata a acestora.
Alegerea produselor pentru curatare trebuie abordata cu o deosebita atentie. Este mai bine sa achizitionezi imediat tot ce ai nevoie pentru a nu fi distras de la dezvoltarea si rezolvarea problemelor afacerii tale. Conditia principala pentru alegere sunt calitatea si viteza. Pentru a indeplini toate cerintele, echipamentele de curatare trebuie sa fie practice si eficiente.