Conform legislatiei din Romania, orice societate trebuie sa aiba un sediu social inregistrat la Registrul Comertului si publicat in Monitorul Oficial. Acesta poate fi amplasat in orice localitate din tara, inclusiv la adresa de domiciliu a unuia dintre fondatori. Sediul social serveste drept punct oficial de corespondenta, fiind locul unde compania primeste documentele oficiale si comunicarile din partea autoritatilor si a altor institutii.
Conform legislatiei din Romania, sediul social trebuie sa indeplineasca anumite criterii:
Important! Sediul social trebuie sa fie intr-un imobil existent, autorizat si cu documente legale care atesta dreptul de proprietate. Nu poate fi stabilit pe un teren fara constructii.
Pentru a inregistra sediul social al unei firme in Romania, trebuie parcursi urmatorii pasi:
Mutarea sediului social al firmei intr-un alt judet implica mai multe formalitati legale, deoarece aceasta modificare presupune transferul inregistrarii societatii la un nou oficiu al Registrului Comertului. Iata principalele aspecte de care trebuie sa tii cont:
Schimbarea sediului social in alt judet necesita:
Acest proces asigura actualizarea informatiilor legale si fiscale ale companiei.
Inainte de a depune cererea pentru schimbarea sediului social, este obligatoriu sa verifici daca numele actual al firmei este disponibil la nivel national. Daca denumirea firmei nu a fost rezervata anterior la nivel national, trebuie sa soliciti aceasta verificare si rezervare.
Daca in urma verificarii se constata ca numele firmei nu este disponibil in noul judet, procedura de schimbare a sediului social va fi amanata. In acest caz, va trebui sa modifici si denumirea companiei inainte de a continua procesul.
La infiintarea unei firme, ai libertatea de a alege sediul social in orice judet din Romania. Totusi, daca ulterior decizi sa iti schimbi sediul social intr-un alt judet, trebuie sa te asiguri ca respecti toate cerintele legale mentionate anterior. Acest proces implica transferul inregistrarii firmei la Registrul Comertului din noul judet, radierea din judetul anterior, precum si verificarea si rezervarea denumirii firmei, daca nu a fost deja inregistrata la nivel national. Pentru o tranzitie fara probleme, este recomandat sa te informezi din timp si sa consulti un specialist in domeniu.
Ultimele NOUTATI
Mediul privat arata cartonasul rosu! Increderea managerilor in economia romaneasca s-a prabusit
Educatia financiara in familie: cum poti transforma o discutie banala in lectie de viata
Partenerii nostri
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
Incheierea contractului de servitute: Cine are dreptul si ce obligatii are
Bilet la ordin: Notiuni, caracteristici si utilizari
Pensia sociala in Romania: Cine primeste si care sunt criteriile de acordare