Capitala demareaza cele mai mari proiecte de dezvoltare urbana din ultimii 30 de ani
dezvoltare urbanabucuresticartier nousectorferentariproiecte de dezvoltareacord banca mondialadaniel florea
In urma unui acord semnat cu Banca Mondiala, Primaria Sectorului 5 din Bucuresti anunta construirea unui nou cartier, in care se vor ridica 40.000 de locuinte, o sala polivalenta, un bazin olimpic de inot, un muzeu, un centru administrativ, unitati de invatamant, precum si o maternitate. De asemenea, BM ofera suportul tehnic si pentru alte proiecte ce vizeaza dezvoltarea urbana a sectorului 5, precum modernizarea cartierului Ferentari si dezvoltarea economica a zonei de Sud-Est.
Intr-un comunicat emis de Primaria Capitalei, autoritatile mentioneaza ca acordul semnat cu Banca Mondiala ofera infrastructura tehnica capabila sa sustina derularea celor mai mari proiecte din 1989, ce vizeaza dezvoltarea urbana.
"Pe un teren de 110 ha din zona Antiaeriana, aflat in administrarea Sectorului 5, va prinde contur un nou cartier, in care vor fi edificate 40.000 de unitati locative, o maternitate, o sala polivalenta, un bazin olimpic de inot, un muzeu, un centru administrativ, unitati de invatamant si toate functiunile necesare pentru o dezvoltare urbanistica la nivelul secolului XXI", se arata in comunicat.
Pe langa construirea noului cartier, Primaria Capitalei isi doreste sa demareze proiecte care sa dezvolte economic zona de Sud-Est a Sectorului 5.
"Prin demararea proiectului „Laser Valley”, in sectorul 5 fiind create conditiile pentru atragerea de investitori in cadrul unui hub tehnologic, Banca Mondiala urmand sa asigure componenta de know-how, cat si dialogul cu investitori interesati de proximitatea cu proiectul ELI-NP si de o colaborare pe principii solide cu Primaria Sectorului 5", au transmis autoritatile.
Modernizarea cartierului Ferentari - o alta prioritate pentru Capitala
Autoitatile au in vedere regenerarea urbana complexa a cartierului Ferentari: "impreuna cu Banca Mondiala vom identifica solutiile cele mai bune pentru ca proiectele de regenerare urbana din zone precum Livezilor, Iacob Andrei si Zabrauti, sa devina realitate.
Vorbim de solutii reale pentru oameni. De case noi pentru cei care sunt in pericol, de locuri de munca, de sprijin pentru a merge la scoala sau la liceu. Este un drum lung, pe care il incepem astazi si trebuie sa avem in vedere ca suntem primii din Romania care au avut curaj sa abordeze frontal o problema atat de complexa”, a adaugat edilul sectorului 5.
„Este primul proiect de acest gen dezvoltat in Romania ultimilor 30 de ani, iar, pentru un proiect atat de mare, nu puteam sa speram la un partener mai bun decat Banca Mondiala”, a declarat Daniel Florea, primarul sectorului 5.
Acordul semnat cu Banca Mondiala va "schimba fata" sectorului 5
"Am insistat foarte mult sa intram in acest parteneriat cu Banca Mondiala si, putem spune ca acum avem la indemana toate mijloacele tehnice pentru a sta la aceeasi masa cu cei mai mari specialisti din lume, iar, impreuna, sa schimbam in bine fata sectorului 5.
Colaborarea pe care am demarat-o astazi reprezinta garantia certa ca unde exista proiecte si initiative in folosul cetatenilor, Primaria Sectorului 5 va fi cel mai serios partener”, a declarat Daniel Florea, primarul sectorului 5.
Proiectul care vizeaza dezvoltarea Sectorului 5 prin construirea unui nou cartier, dar si modernizarea anumitor zone, a fost semnat marti, 20 martie 2018, la sediul institutiei din strada Fabrica de Chibrituri nr. 9-11.
Citeste si:
FOTO: Ghid practic. Cum poti sa descoperi daca aplicatiile la care te conectezi cu Facebook au acces la datele tale personale