In Romania, antreprenoriatul social este in plina dezvoltare, pe cand in tari precum SUA, Italia, Franta, Marea Britanie, Suedia, Belgia, Olanda este foarte dezvoltat.
Antreprenoriatul social este cea mai frumoasa si nobila forma de antreprenoriat pe care un tanar afacerist o poate intreprinde.
Antreprenoriatul social, legatura intre antreprenoriatul clasic si oameni
Antreprenoriatul social este in primul rand o legatura intre antreprenoriatul clasic si oameni. Studiile recente arata ca sunt mii de locuri de munca in Romania, dar nu sunt doritori. De ce ne confruntam cu acest fenomen? Pentru ca oamenii nu au conditii specifice pentru a lucra. Antreprenoriatul social este o forma de incluziune sociala a persoanelor cu handicap sau a celor marginalizate de societate (persoane care au avut probleme cu legea, persoane abuzate, persoane care sunt bolnave, dar au voie sa munceasca part-time).
Antreprenoriatul social cum poate fi? Dar antreprenorul?
Antreprenorul care alege sa deschida o astfel de afacere este in primul rand un om activ al societatii civile. Un antreprenor care se gandeste la impactul socio-economic si mai ales la cum ajuta businessul lui comunitatea in care traieste. Oricine doreste sa aiba un startup social poate sa depuna actele pentru a crea un ONG dar si diverse cooperative (mestesugaresti, agricole, de consum si comert), unde sa angajeze oameni care au nevoie de incluziuni sociale.
Antreprenoriatul social poate fi rezolvarea unor probleme din comunitate. Se pot crea afaceri mici si mijlocii pentru cei de alta etnie, sau pentru oameni care au un anumit grad de handicap, dar pot lucra.
Cum poti incepe o afacere sociala?
Antreprenoriatul social se poate incepe chiar daca nu ai fonduri multe. Bugetul poate fi intotdeauna o problema atunci cand hotarasti sa iti deschizi o afacere. Practic, se creeaza un proiect, se depun acte pentru finantare si se demareaza o serie de activitati. Cand se vad rezultatele unui astfel de business? In timp si nu imediat. Profitul vine in timp si cu multa munca.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212