In acest an, ING Bank vrea sa convinga 2.000 de clienti sa faca plati folosind telefonul mobil
ing bankmobile bankinging payvisa paywave
Pana la sfarsitul anului, ING Bank vrea sa atraga 2.000 de utilizatori pentru ING Pay, solutie de plata cu ajutorul smartphone-ului si al tehnologiei Visa contactless, care permite efectuarea de plati rapide la POS.
Serviciul a fost lansat de curand si este folosit, deja de 200 de clienti. Banca vrea ca acest sistem de plata sa devina un produs de masa.
Pentru a ajunge la acest statut, este nevoie de minimum 100.000 de utilizatori.
Solutia ING Pay este compusa dintr-o aplicatie nativa disponibila in GooglePlay sau AppStore si un card micro-SD incorporat operat de VISA.
ING Pay poate fi personalizat, in functie de preferintele fiecarui utilizator si inlocuieste numerarul sau cardul la comercianti, permitand efectuarea de plati rapide, in doar cateva secunde.
Pentru rapiditate, utilizatorii pot alege sa introduca PIN, numai pentru plati mai mari de 100 de lei, situatie in care tranzactia se finalizeaza tot contactless.
Aplicatia ofera si optiunea de folosire a PIN, pentru toate tranzactiile, indiferent de valoarea lor.
Emiterea serviciului ING Pay costa 95 de lei, iar comisionul anual de administrare perceput de banca este tot 95 de lei.
Platile contactless cu telefonul pot fi efectuate in tara si in strainatate, oriunde apare logo-ul VISA PayWave.
ING Pay este disponibil pentru iPhone 4, iPhone 4S, Samsung Galaxy S (I9000), Samsung Galaxy S Plus (I9001), Samsung Galaxy S II (I9100), Samsung Galaxy S II Plus (I9105), Samsung Galaxy S III (I9300), Samsung Galaxy S4 (I9505), Samsung Galaxy Note II (N7100).
Potrivit celui mai recent studiu ING International Survey - "Financial Empowerement in the Digital Age", 37% dintre europeni folosesc mobile banking si isi controleaza banii din mers, iar 62% platesc mai des facturile la timp datorita acestui serviciu.
Dintre tarile europene, Olanda are cel mai mare numar de utilizatori de mobile banking, iar Turcia este viitorul hotspot pentru aceste servicii.
Totodata, polonezii folosesc cel mai des serviciul de mobile banking pentru cumparaturi.
In ceea ce priveste Romania, peste 32% dintre utilizatorii de Internet intervievati au raspuns ca folosesc serviciile de mobile banking, ceea ce inseamna ca adoptarea acestui serviciu in Romania e apropiata de tari precum Franta (25%) sau Belgia (26%).