Cum sa nu ramai falit din cauza unei vacante prea scumpe
krukvacantebuget vacantadatorii
Alegerea unei destinatii adaptate bugetului este importanta daca vreti sa nu acumulati datorii din cauza unei vacante prea scumpe.
Criza financiara a afectat serios bugetele de vacanta ale romanilor, iar planificarea unei vacante a devenit mai dificila.
Pentru a nu intra in datorii, este important sa ne planificam corect bugetul de vacanta, astfel incat sanu acumulam datorii, potrivit unui comunicat primit de la Kruk Romania, companie specializata in managementul creantelor.
Chiar daca nu aveti abilitati de director financiar, puteti face un plan de buget care sa cuprinda cheltuielile curente. Este important sa alegi o vacanta pe masura bugetului tau si sa achiti toate cheltuielile curente inainte de plecare.
Daca esti nevoit sa te imprumuti pentru vacanta, pune la punct un plan eficient prin care sa returnezi banii intr-un timp cat mai scurt. Astfel, sejurul nu va deveni o povara financiara pe termen lung.
Totodata, este stiut faptul ca majoritatea companiilor aeriene ofera discount la bilete, asfel incat le poti achizitiona chiar si la jumatate de pret daca le rezervi cu cateva luni inainte de calatorie.
La fel, poti gasi oferte si la hoteluri, mai ales daca iti alegi sejurul in extrasezon. Daca nu ai reusit sa rezervi din timp concediul, nu dispera.
Poti gasi oferte avantajoase last minute si pe ultima suta de metri, insa nu vei putea alege intodeauna hotelul dorit sau destinatia la care ai visat, pentru care bilete ar putea fi epuizate.
Cand pleci in vacanta sau la drum mai lung, este recomandat sa-ti faci un calcul de buget pentru a estima cat mai bine banii de care ai nevoie si pe care-i poti cheltui.
Te ajuta un buget pe fiecare zi (care include masa, cazarea, obiectivele de vizitat, transportul cu mijloacele de transport) si poti pune pe lista si cativa bani in plus pentru cheltuielile neprevazute.
In plus, aproape toate tarile din Uniunea Europeana iti pun la dispozitie un bilet unic cu ajutorul caruia poti sa vizitezi cele mai importante atractii turistice.
Intr-adevar, trebuie sa platesti o suma mai mare dintr-o data, dar te scuteste de TVA-ul si taxa pusa de fiecare administratie la fiecare obiectiv turistic.
In plus, poti urmari daca in perioada sejurului tau se organizeaza „Ziua portilor deschise” la muzeul pe care vrei sa-l vizitezi.
Economia la bani tine si de locul pe care il alegi pentru concediu.
Chiar daca destinatiile romanesti nu par foarte atractive la prima vedere, acestea pot fi adevarate comori daca te informezi inainte si daca nu alegi locurile in care merge toata lumea. In plus, doua mini-vacante de 3 sau 4 zile in Romania te pot costa mai putin decat o saptamana in strainatate.
Foto: Jumeirah.com.