Cum sa faci cumparaturi fara sa iti cheltuiesti toti banii
cumparaturireduceristrategii vanzareagent comercialfaliment
Scaderile vanzarilor imping comerciantii sa recurga la tot felul de tertipuri pentru a scoate banii din buzunarul cumparatorilor. Asta se refera la aranjarea produselor, strategiilor pe care le aplica, reducerile la care apeleaza.
Din fericire pentru cumparatori si din pacate pentru comercianti, exista sase modalitati prin care poti rezista acestei tentatii, potrivit Huffington Post.
Anul trecut, americanii au cheltuit 4,7 trilioane de dolari in perioada reducerilor pentru vanzari la bucata. Evident, aceasta suma este considerabil mai mica pentru Romania.
Dar uite cele sase moduri care te vor ajuta sa faci cumparaturi inteligent:
1. Incepe din spatele magazinului
In momentul in care ajungi intr-un magazin, cea mai buna solutie este sa incepi cu produsele cele mai "ascunse". Strategia comerciala spune ca marfa noua trebuie sa sara in ochii clientilor inainte de chilipiruri. In plus, centrele comerciale vor incerca sa te atraga cu diferite reduceri ale produselor actuale.
"De multe ori, cele mai bune oferte nu sunt cele din timpul reducerilor promovate. Acestea se afla, de obicei, pe o etajera, undeva in spate, sau convenabil ascunse", spune o vanzatoare din New York.
2. Leaga prietenii cu agentii comerciali
Rolul agentilor comercial nu este doar sa vanda un produs, ci si sa pastreze clientii. Asadar, poti cere sa primesti newslettere sau diferite promotii in perioada in care vor aparea. Unele magazine vor deschide magazinul curiosilor cu o saptamana inainte de promotia respectiva, vor retine produsele care te intereseaza si, astfel, poti primi o oferta personalizata. Acest lucru se numeste "pre-vanzare". Aceasta are si o parte proasta pentru buzunarul tau, caci te va face sa cheltuiesti mai mult in magazinul respectiv.
3. Obiectivul tau de astazi? Vei cheltui cu 30% mai putin
In principiu, nicio promotie nu este importanta daca nu te ajuta sa economisesti cel putin 30%. Partea buna este ca intotdeauna vei gasi o asemenea oferta. Daca nu te tenteaza sa achiti pretul integral, poti astepta ca produsul respectiv sa intre la reducere. De aici apare imprietenirea cu agentul comercial.
4. Solicita o micsorare a pretului
Daca esti de parere ca ai cheltuit mai mult pentru un produs al carui pret era intreg, poti reveni in sapte zile pentru a vedea daca s-a redus.
5. Nu te lasa pacalit de "promotia in bucla"
"Cumpara un produs si primesti unul in plus". Sau la jumatate de pret. Ti se pare cunoscut sloganul? Ei bine, acesta este menit sa te incurajeze sa cumperi mai mult decat ai avea nevoie. Iar daca te lasi prins in mrejele acestuia, iti iei adio de la economii.
6. Nu te uita in dreapta
Majoritatea clientilor sunt dreptaci, iar instinctul este sa priveasca in aceeasi directie. Tot acolo vor fi plasate cele mai noi si scumpe produse. In acelasi timp, muzica si luminile te vor incuraja sa intri, iar banii tai vor incepe sa danseze pe langa casa de marcat. Cea mai buna solutie este sa nu te abati de la strictul necesar si sa nu te lasi distras de strategiile decorative.