De cele mai multe ori, problemele de ordin financiar ne complica viata intr-un fel sau altul. Nu numai ca reprezinta o sursa suplimentara de stres, insa problemele legate de bani ne dau si planurile peste cap! Lasand la o parte tot ceea ce facem in fiecare zi pentru a ne castiga banii, este important sa stim si cum ne putem gestiona bugetul astfel incat sa avem grija de banii pe care ii avem in cont. Iar primul pas pe care trebuie sa il facem se refera la constientizarea greselilor financiare pe care le facem.
Iata 3 cele mai frecvente greseli financiare pe care, foarte probabil, si tu le faci fara ca macar sa iti dai seama!
Viitorul tau din punct de vedere financiar depinde intr-o foarte masura de ceea ce faci acum. Daca vrei independenta financiara, trebuie sa stii inca de la bun inceput care este obiectivul la care vrei sa ajungi. Nu ai cum sa pornesti la drum daca nu stii care este tinta spre care te indrepti. Incearca sa iti aloci lunar cateva ore in care sa iti planifici finantele!
Atunci cand iti intra salariul in cont sau cand ai la indemana o suma mai mare de bani ai tendinta de a iti dori sa cumperi de toate fara sa te mai gandesti prea mult la finante. Chiar daca nu iti dai seama la inceput, banii se cheltuiesc mult mai repede decat ti-ai fi putut imagina, ceea ce inseamna ca nu va dura prea mult pana vei ramane fara bani! Indiferent de cati bani ai in cont sau de cat de mult castigi, incearca sa fii ceva mai chibzuit si mai organizat! Spre exemplu, poti trece toate cheltuielile intr-o agenda sau intr-o aplicatie de pe telefon pentru a putea observa pe ce se duc banii.
Potrivit unui raport publicat de Banca Mondiala in 2017, 78% dintre romani nu economisesc deloc, traind practic de la salariu la salariu. O asemenea strategie se poate dovedi extrem de riscanta, intotdeauna existand posibilitatea ca ceva neprevazut sa se intample. Potrivit specialistilor, cel mai indicat ar fi ca in contul de la banca sa ai economisiti banii necesari pentru macar trei luni de cheltuieli. Astfel, chiar daca ramai fara job sau daca se intampla orice altceva, situatia nu va fi una critica si nu vei fi nevoit sa te imprumuti!
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!