Relatia cu banii: rescrie propria poveste, dincolo de traumele financiare
banifinanciarcrize economice
„Banii sunt ochiul dracului”, „Mai bine sarac si cinstit” sau „Banul face din om neom” - aceste proverbe familiare, transmise prin generatii, reflecta o istorie complexa si deseori dureroasa a relatiei romanilor cu banii. Plus, crize economice recente - precum imprumuturile in franci elvetieni, perturbarile datorate pandemiei de Covid-19, cresterea pretului energiei si inflatia crescuta - au lasat cicatrici financiare adanci in multe vieti.
In plan personal, majoritatea oamenilor se confrunta, de-a lungul vietii, cu bani care se duc asa cum au venit, cheltuieli neasteptate legate de copii, masina sau sanatate, rate greu de platit, certuri cauzate de bani, ruperea casatoriei sau prieteniei din acelasi motiv.
In zilele noastre, banii sunt esentiali atat pentru simplul trai, cat si pentru dezvoltare. Mai mult, relatia cu banii are impact in toate aspectele vietii, de la alegerea jobului, a partenerului sau a stilului de viata, in general. Iar atitudinea constructiva fata de bani este esentiala pentru cei care vor sa isi atinga potentialul financiar.
Este important de stiut ca relatia oamenilor cu banii are un puternic fond emotional. Frica, furia, rusinea sau depresia provocate de aspectele financiare ale vietii ne perturba nu doar relatia cu banii, ci chiar sansele noastre de succes si fericire.
De aceea, cei care nu analizeaza relatia pe care o au cu banii si emotiile generate de ei vor continua sa ia decizii care nu li se potrivesc, in speranta de a obtine prin intermediul lor control, respect, stima de sine sau putere. Poate fi extrem de frustrant sa incerci sa adopti un comportament financiar corect, „ca la carte”, doar ca sa constati ca nu functioneaza la tine.
In realitate, nu obiceiurile financiare in sine sunt problema, ci emotiile si convingerile limitatoare care le genereaza. Iar vestea buna este ca relatia cu banii, chiar daca a fost deformata de traumele trecutului, poate fi acum reparata.
In acest sens, Daniel Bichis, cunoscut drept
Psihologul Banilor, a dedicat zeci de ani sprijinind romanii sa isi corecteze atitudinea fata de bani si sa dobandeasca bunastarea. Pe baza experientei sale, Daniel sustine ca
„intelegerea emotiilor noastre fata de bani si analizarea felului in care acestia ne influenteaza deciziile, este cheia spre atitudinea constructiva fata de finante, ce ne poate conduce la prosperitate”. In acest scop, a creat o serie de tehnici transformationale care vizeaza eliminarea blocajelor emotionale si mentale care ne complica relatia cu banii.
Pe
24 si 25 iunie 2023,
Daniel Bichis tine in Bucuresti un bootcamp intensiv dedicat celor care vor sa-si repare relatia cu banii si sa se elibereze de traumele asociate. Participantii vor avea ocazia de a lucra direct cu el la identificarea sursei emotionale a mentalitatii lor actuale legate de bani si schimbarea acestei atitudini, pentru a-si imbunatati viitorul financiar. In plus, cei prezenti vor avea posibilitatea de a se alatura comunitatii dedicate acestui subiect si pot beneficia de sesiuni suplimentare de coaching cu Daniel, in functie de pachetul ales.
Bootcamp-ul „Elibereaza-te de trauma banilor” se concentreaza pe tehnici de optimizare personala si nu pe reguli financiare sau sfaturi despre investitii si metode de imbogatire rapida. Mai exact, se adreseaza celor care vor sa-si elimine blocajele mentale si emotionale, care nu mai vor sa lase trecutul sa le modeleze deciziile actuale si care isi doresc sa se elibereze de mentalitatile invechite in relatia cu banii.
Mai multe detalii pot fi gasite accesand
site-ul dedicat.