Atunci cand te afli la inceput de drum in lumea pietelor financiare, este important sa cunosti si sa intelegi diferenta dintre investitii si tranzactionare deoarece acestea reprezinta 2 abordari diferite in lumea financiara. Chiar daca ambele abordari au un scop comun, acela de a aduce profit, exista cateva diferente importante intre ele.
Descopera in cele ce urmeaza care este diferenta dintre investitii si tranzactionare si cum poti sa alegi abordarea potrivita pentru tine.
Investitie vs. tranzactionare. Care e diferenta?
De exemplu, investitiile implica achizitionarea unor active financiare (cum ar fi actiuni, obligatiuni, fonduri mutuale sau imobiliare) cu intentia de a le pastra pe o perioada lunga de timp si de a obtine un randament semnificativ pe termen lung.
In linii mari, exista doua tipuri de investitii:
Pe de alta parte, tranzactionarea implica cumpararea si vanzarea rapida a activelor financiare cu scopul de a obtine profit pe termen scurt. Iata cateva exemple de active care pot fi tranzactionate pentru a obtine un venit suplimentar pe termen scurt:
Un alt aspect diferit intre investitii si tranzactionare este gradul de implicare si efort necesar. Investitiile pe termen lung pot necesita o monitorizare mai putin intensa si pot fi mai putin afectate de volatilitatea pe scurt termen a pietei, in timp ce tranzactionarea necesita o supraveghere activa si o analiza constanta a pietei.
Ambele strategii pot fi utilizate in functie de obiectivele si preferintele personale, iar unii investitori pot alege sa combine ambele abordari in gestionarea portofoliului lor financiar.
Cum sa alegi
Atunci cand vrei sa afli daca investitiile sau tranzactiile active sunt mai potrivite pentru tine, este important sa iei in considerare cateva aspecte, precum:
Stabilirea unei strategii financiare ar trebui sa fie o prioritate pentru tine atunci cand doresti sa obtii venituri suplimentare. In functie de aceasta, vei putea sa identifici si ce abordare financiara ti se potriveste pentru a-ti atinge obiectivele.
sursa foto: shutterstock.com
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si