e-Factura: la ce sa fii atent?
e-facturafacturiprogram de facturare
Sistemul de facturare electronica e-Factura a devenit de la data de 1 aprilie 2022 obligatoriu pentru agentiile de turism ce accepta plati cu vouchere de vacanta si de la 1 iulie 2022 pentru o serie de operatori economici care fie comercializeaza produse cu risc fiscal, fie factureaza catre institutii publice intr-o relatie B2G.
Digitalizarea mediului de business este in plina desfasurare, facturarea electronica urmand cel mai probabil sa devina obligatorie in viitor pentru toti operatorii economici. Dar ce inseamna, de fapt, facturare electronica?
Autoritatile fiscale responsabile cu implementarea sistemului national de facturare electronica
e-Factura au pus la dispozitia celor interesati un fisier XML standard ce indica elementele de fond si forma pe care trebuie sa le cuprinda o factura electronica. Nerespectarea acestor elemente poate cauza neplaceri sau chiar invalidarea documentului, atunci cand este transmis in SPV, de catre validatorul ANAF.
Nu toate integrarile de pe piata garanteaza antreprenorilor utilizarea fara griji a sistemului national de facturare electronica e-Factura. Dar la ce sa fim atenti? Cum putem sa fim siguri ca programul de facturare sau gestiune pe care il folosim este integrat in mod corect cu e-Factura?
SmartBill a publicat recent un articol foarte util care explica in detaliu la ce sa fie atenti antreprenorii atunci cand aleg un
program de facturare sau gestiune. Va invitam sa il cititi integral
aici.