Cum sa-ti tii ratele sub control: 3 metode care functioneaza
card de creditrambursare credit ifncheltuieli
Nu este intotdeauna o idee buna sa utilizezi cardul de credit pentru absolut toate cumparaturile, chiar daca vrei sa beneficiezi la maxim de avantajele sale. Utilizarea cardurilor de credit te pot ajuta cu adevarat sa castigi recompense si sa-ti construiesti scorul de credit. Dar aceste lucruri nu se mai aplica daca scapi de sub control cheltuielile si, implicit, ratele pentru fiecare achizitie.
Daca te stradui sa respecti o limita rezonabila a cheltuielilor si descoperi in mod constant ca esti coplesit de numarul de rate si taxele suplimentare adaugate, iata 3 metode care te pot ajuta in acest caz:
1. Seteaza o limita de cheltuit
Cu siguranta vei dori sa stabilesti un buget pentru diferite cheltuieli pe care ai de gand sa le efectuezi cu ajutorul cardului de credit. Daca nu actionezi in aceasta privinta, va fi foarte dificil sa-ti dai seama cand ai exagerat si de ce ratele au scapat de sub control.
Ca sa-ti setezi o limita de cheltuit, analizeaza-ti veniturile lunare, care sunt costurile pentru cheltuielile fixe, cat de mult ar trebui sa economisesti pentru alte planuri de viitor si ce suma iti ramane in final. In functie de banii care iti raman la finalul calculelor, iti setezi bugetul pe care poti sa-l utilizezi cu cardul de credit. Astfel, vei fi asigurat in ceea ce priveste
rambursarea creditului IFN la timp.
2. Monitorieaza soldul curent al cardului de credit
Dupa ce ai stabilit suma pe care este capabil sa o cheltui prin intermediul cardului de credit, vei dori sa vezi unde se duc acesti bani si care este comportamentul tau de consum. Poti face acest lucru conectandu-te la contul cardului de credit pe platforma online in mod regulat.
In functie de cat de des sau rar iti folosesti cardul de credit, te pot conecta zilnic pe platforma sau saptamanal pentru a vedea care este soldul curent al cardului. Compara suma utilizata cu bugetul pe care il ai la dispozitie pentru a achita ratele in mod corespunzator sau cu limitele de cheltuieli pe care le-ai setat la pasul anterior.
Daca ai atins limita stabilita si descoperi ca nu vei avea suficienti bani ca sa acoperi ratele integrale, este important sa te opresti din cheltuit chiar daca ai mai fi avut nevoie de alte cumparaturi.
3. Foloseste un singur card de credit
Majoritatea oamenilor au tendinta sa apeleze la mai multe carduri de credit pentru a beneficia de sumele imprumutate sau pentru a rambursa un credit prin alt credit. Aceasta nu este intotdeauna o idee viabila, mai ales daca ai dificultati in plata ratelor la data scadenta.
Poti alege un singur card de credit pe care sa-l utilizezi si care sa-ti aduca cele mai multe beneficii. Prin acest fapt, vei limita daunele posibile si vei preveni adoptarea unui comportament de rau-platnic.
Desi poate parea o provocare sa nu mai folosesti cardul de credit pentru cumparaturile mai costisitoare, aceste sfaturi pot face o diferenta semnificativa in preluarea controlului asupra cheltuielilor si ratelor lunare. Aceste metode sunt atat de accesibile incat le poti pune in practica incepand din acest moment!