Cum sa obtii un credit mai avantajos de la banca, desi acum e un moment delicat: se poate, daca urmezi acesti 5 pasi
credit bancarimprumut bancarbanci
Banii nu mai sunt ieftini si o stiu foarte bine, mai ales romanii care au de platit rate cu dobanda variabila. Bancile au scumpit dobanzile, impinse de la spate de politica Bancii Nationale pe zona monetara, in contextul in care institutia a fost nevoita sa ia masuri pentru a combate inflatia. Totusi, nevoia de creditare ramane o realitate.
Desi intentia romanilor de a contracta noi imprumuturi este mai timida, oamenii calculand de 10 ori inainte sa ia o decizie, inca avem nevoie de finantare bancara pentru cei mai importanti pasi in viata sau pur si simplu pentru nevoi personale.
Prin urmare, chiar si-n aceasta perioada sunt romani ce n-au incotro si trebuie sa se imprumute, iar daca tot fac pasul trebuie sa se asigure ca se pun la adapost si iau cele mai bune decizii, astfel incat povara financiara sa fie cat mai mica, la fel si riscurile de a ajunge intr- situatie delicata, in care sa nu mai poata rambursa banii.
Cum sa diminuezi riscurile unui credit bancar
Prin urmare, expertii
FinZoom au intocmit un set de 5 sfaturi de baza, 5 recomandari esentiale pentru romanii care doresc sa contracteze un
imprumut bancar in prima perioada:
E important, in primul rand, spun specialistii, sa analizezi bine piata. De la o banca la alta ofertele difera, conditiile difera si ele si de-abia dupa ce consulti ofertele si ai o viziune de ansamblu asupra pietei poti lua decizia cea mai avantajoasa pentru tine si familia ta.
In al doilea rand, e recomandabil sa achiti la inceput un avans cat mai mare. Te va ajuta enorm in rambursarea creditului!
E important, de asemenea, sa eviti imprumuturile in moneda straina si sa optezi sa iei un credit doar in moneda in care esti platit. Desigur ca daca iti incasezi salariul in euro sa presupunem, nu exista probleme. Dar daca tu esti platit in lei si doresti un credit in euro, te expui riscului de curs valutar!
De asemenea, recomanda expertii, "opteaza pentru un scadentar cu rate descrescatoare pentru ca in acest fel vei plati bancii mai putine dobanzi si comisioane. Citeste si ghidul FinZoom.ro: Credit cu Rate egale vs. Rate descrescatoare".
In cele din urma, organizeaza-ti foarte bine bugetul dupa ce iei creditul si fiecare banut pe care-l pui deoparte directioneaza-l catre a-ti plati imprumutul, pentru a scapa cat mai repede de datorie, dar si pentru a te bucura de o diminuare a dobanzii platite.
Foto: freepik.com