Romanii se dovedesc a fi din ce in ce mai interesati de bursa, numarul investitorilor atingand in 2021 maximul ultimilor cinci ani. Potrivit datelor, peste 70.000 de investitori tranzactionau la bursa de la Bucuresti la jumatatea anului trecut, in crestere cu aproape 25% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Chiar daca bursa nu este locul potrivit pentru cei care cauta sa se imbogateasca peste noapte, aceasta reprezinta o modalitate sanatoasa si constructiva de a-ti castiga, de la o luna la alta, independenta financiara.
Te bate gandul si pe tine sa iti investesti banii la bursa?! Uite trei recomandari pentru a investi rational, venite din partea investitorilor mai experimentati!
Inainte sa incepi sa investesti, evalueaza-ti nevoile financiare si in functie de acestea stabileste-ti obiectivele pe termen scurt si lung. Tinand cont de aceste obiective iti vei putea face o strategie de care va trebui sa te tii atat timp cat vrei sa investesti in mod rational. Potrivit strategiei stabilite vei lua decizii legate de target-urile financiare pe care ti le doresti sau de gradul de risc pe care esti dispus sa il accepti. De asemenea, in acest fel vei stabili si perioada de timp pe care o aloci pentru a iti atinge obiectivele pe care ti le-ai propus!
Urmeaza sa iti investesti banii pe care i-ai castigat cel mai probabil cu greu, asa ca inainte de a porni pe acest drum trebuie sa intelegi mecanismele ce stau la baza functionarii pietelor de capital. Familiarizeaza-te cu toate notiunile de baza, invata cum functioneaza piata, ce influenteaza preturile actiunilor si asa mai departe!
Pentru a face investitii intr-un mod rational trebuie sa fii intotdeauna la curent cu toate noutatile care pot influenta intr-un fel sau altul preturile actiunilor. Neintelegand notiunile de baza cu privire la felul in care functioneaza bursa ai sanse foarte mari de a iti pierde toti banii pe care vrei sa ii investesti!
Cu cat intelegi mai bine afacerea in care urmeaza sa investesti, cu atat mai mari sunt sansele sa nu iti pierzi banii. Sunt multe cazuri de investitori care si-au bagat banii in companii pe care nu le cunosteau. Cei mai multi dintre ei au sfarsit prin a isi pierde banii in cele din urma! Cercetarile facute asupra unei companii in care urmeaza sa investesti te pot ajuta sa inregistrezi profituri si sa eviti pierderile.
Studiaza rapoartele financiare ale companiei, evalueaza competenta consiliului de administratie si analizeaza si alte cercetari independente asupra companiei si domeniului sau de activitate! Numai in acest fel vei putea intelege mai bine perspectivele de crestere ale unei afaceri inainte de a face o investitie.
Citeste si: Cum sa-ti promovezi CORECT afacerea, pentru a atrage mai multi clienti: sfaturi de branding
Ultimele NOUTATI
Ghidul soferului pregatit. Cum sa iti repari singur un furtun de radiatoare spart: pasi simpli pentru reparatii urgente
Avertismentul unui mare economist pentru romani, in 2025: 40 de lei tichetul de masa nu mai e suficient pentru angajati, puterea de cumparare scade
Partenerii nostri
Ce responsabilitati are un responsabil cu egalitatea de sanse si tratament, in cadrul unei companii?
Raportarea locurilor de munca vacante - PROCEDURA
Premierul Marcel Ciolacu: salariu minim brut de 4.050 lei, incepand cu 1 ianuarie 2025
Cum se declara veniturile obtinute de persoane fizice din tranzactii comerciale/postari pe internet
Cesiunea de creanta explicata pentru contabili: Aspecte legale si exemplu practic
Te-ar putea interesa si