Cum poti sa castigi bani pe piata de capital
piata de capitalinvestitii pe piata de capitalinvestitii la bursa
Tot auzim in jurul nostru sfaturi legate de necesitatea investitiilor si atingerea independentei financiare, pentru o viata in care nu mai muncesti tu pentru bani, zi de zi, ci ajungi la un nivel la care traiesti bine din venituri pasive.
Ei bine, investitorii maturi, cu experieta, recomanda piata de capital, dar termenul este inca un mister pentru multi romani.
Scopul principal al pietei de capital este de a permite companiilor sa-si obtina finantare si sa-si dezvolte afacerile, in timp ce investitorii au posibilitatea sa investeasca si sa creasca sa aiba prin cresterea valorii activelor detinute sau prin dobanzi si dividendele obtinute.
Cum ajungi sa fii investitor pe piata de capital?
Pentru a investi pe
piata de capital, trebuie sa deschizi un cont de tranzactionare la o institutie financiara, cum ar fi o banca sau o societate de intermediere (broker).
Trebuie sa fii atent la comisioanele percepute!
De asemenea, ai nevoie de un buget si tine minte ca intotdeauna trebuie sa mizezi pe suma pe care esti dispus sa o pierzi. Randamentele pietei de capital sunt incurajatoare, iar investitiile aici se bazeaza pe o crestere sanatoasa, care necesita timp, nu pe imbogatire peste noapte, insa tine cont de faptul ca nu exista investitie fara niciun risc!
Urmatorul pas pe care trebuie sa-l faci este sa decizi care sunt instrumentele financiare potrivite pentru tine.
De exemplu, te poti orienta spre actiuni. Acestea reprezinta parti de proprietate intr-o companie listata la bursa. Investitorii care detin actiuni devin actionari si au drepturi la profiturile companiilor si la voturi in adunarile generale ale actionarilor.
Ai de asemenea optiunea de a te indrepta catre instrumentele derivate. Acestea includ optiuni si futures, care sunt contracte financiare ale caror valori se bazeaza pe preturile altor active. Optiunile ofera investitorilor dreptul, dar nu obligatia, de cumparare sau vinde un activ la un anumit pret intr-un anumit moment in viitor.
Futures-urile contract standardizate pentru cumpararea sau vanzarea unui activ la un pret stabil la o data ulterioara.
Foto: pixabay.com