Investitiile pot fi o modalitate excelenta de a iti face economiile sa creasca, dar piata este plina de capcane si inselatorii. Numarul celor care isi propun sa ii insele pe cei cu bani a crescut extrem de tare in ultimii ani, specialistii indemnand la prudenta si multa informare inaintea oricarei investitii.
Iata 9 semne clare care ar trebui sa te alerteze cu privire la posibilitatea ca o idee de investitie sa fie, de fapt, o teapa financiara:
Daca cineva iti cere sa iei o decizie imediata fara sa iti ofere timp sa te informezi sau sa verifici detaliile, ar trebui sa iti ridici cateva semne de intrebare.
Promisiunile de profituri exagerat de mari, mult peste media pietei, pot fi un semn ca ceva nu este in regula cu investitia pe care urmeaza sa o faci.
Potrivit specialistilor de la edu-fin.ro, atunci cand oportunitatea de investitii provine dintr-o tara cu nume exotic sau este asociata cu un paradis fiscal, este mai bine sa fii prudent.
Persoanele care devin agresive, hartuiesc sau ameninta in incercarea de a te determina sa iei o decizie rapida ridica mari semne de alarma.
Orice oferta de investitii care sustine ca nu are nevoie de autorizare ASF pentru a activa pe piata de capital ar trebui privita cu suspiciune.
Daca cineva sustine ca este autorizat de ASF, dar nu apare in Registrul instrumentelor si investitiilor financiare, este un semn clar ca ceva nu este in regula.
Promovarea investitiilor ca fiind confidentiale si accesibile doar unui grup select poate fi o tactica de inselare, asa ca ai grija cu aceste investitii.
Oferte care sugereaza plata unui avans nesemnificativ "doar pentru a incerca" ar putea ascunde intentii dubioase. Astfel, este indicat sa te informezi un pic mai bine cu privire la acea investitie!
Ideile de investitii in produse neobisnuite sau atipice trebuie tratate cu precautie, deoarece pot ascunde riscuri semnificative.
A fi atent la aceste semne se poate dovedi a fi esential in a evita pierderea banilor intr-o inselatorie financiara. Cerceteaza mereu si cere sfatul unui expert inainte de a lua decizii importante legate de investitii.
Citeste si De ce majoritatea firmelor se inchid in primii ani de activitate: ce greseli fatale fac managerii la inceput
Sursa foto: pexels.com
Ultimele NOUTATI
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Partenerii nostri
Legea nr. 283/2024: stabilirea salariilor minime adecvate si noile OBLIGATII ale angajatorilor
A aparut Calendarul Contabilului Vesel 2025! Contine 12 caricaturi ce garanteaza hohote de ras!
Cum stabilim durata de amortizare pentru un mijloc fix second-hand
Atentie la modificarile referitoare la impozitul MICRO: Aspecte importante de retinut
Te-ar putea interesa si