Te gandesti ca ai lucrat din greu in ultima perioada si ca a venit momentul pentru a cere o marire de salariu? O astfel de discutie cu superiorii tai s-ar putea dovedi o misiune deloc usoara, mai ales acum, cand traversam cu totii o perioada de criza. Este normal sa ai emotii inaintea unei astfel de discutii, insa asta nu inseamna ca ai motive sa iti fie frica sa ceri o marire salariala, este dreptul tau sa faci asta. In plus, trebuie sa stii ca daca te pregatesti asa cum trebuie pentru o astfel de discutie, ai toate sansele ca rezultatul sa fie unul pozitiv!
Pana sa vorbim insa despre pregatirea pentru o astfel de discutie, irebuie sa iti spunem sa iti alegi cu grija momentul in care vei face o astfel de solicitare. Daca stii ca firma pentru care lucrezi se confrunta cu o perioada dificila din punct de vedere economic, ar fi bine sa mai astepti cateva luni. De asemenea, incearca sa eviti perioada sarbatorilor sau perioadele in care stii ca bugetele de cheltuieli sunt pe sfarsite!
Uite ce trebuie sa faci pentru a avea sanse mari de reusita atunci cand ceri o marire salariala:
Intreaba-ti sefii cand au o fereastra libera in programul lor pentru a purta o discutie referitoare la salariul tau. Cu siguranta nu vrei sa porti o asemenea discutie la telefon sau pe holurile birourilor. In plus, trebuie sa stii ca o asemenea intalnire nu poate dura foarte mult, trebuie doar sa te pregatesti pentru a stii ce sa spui atunci cand te vei afla in fata celor din conducerea companiei pentru care lucrezi.
Nu este de ajuns sa ceri pur si simplu o marire de salariu, este nevoie sa porti o discutie serioasa cu superiorii tai pe aceasta tema si sa le prezinti motivele pentru care crezi ca meriti o astfel de marire salariala. Incearca sa le vorbesti despre responsabilitatile pe care le ai in cadrul companiei si despre faptul ca te-ai dezvoltat din punct de vedere profesional in ultima perioada. Trebuie sa fii convingator in aceasta discutie, asa ca este important ca tu sa stii in primul rand de ce meriti o marire salariala!
Sigur, nu trebuie sa pornesti la drum cu gandul ca vei primi un raspuns negativ din partea sefilor tai cu privire la marirea salariala, insa este important sa iei in calcul orice optiune posibila. Astfel, chiar daca raspunsul va fi unul negativ, trebuie sa ai un plan de rezerva pregatit pentru a transforma totul intr-o oportunitate. Spre exemplu, poti propune niste beneficii despre care stii ca ti-ar fi folositoare. Sau poti propune sa lucrezi de acasa doua sau trei zile pe saptamana!
Citeste si: Cum sa raspunzi cand angajatorul te intreaba CARE SUNT HOBBY-URILE TALE, la interviu: sfaturi de la experti in HR
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si