Ce solutii ai pentru finantarea achizitiei unei masini?
finantari autoachizitie masinacumparare masina
Masina este o necesitate pentru foarte multi dintre noi. Asa ca achizitia unei masini este un moment foarte important caruia trebuie sa ii acorzi atentia cuvenita. De multe ori, bugetul disponibil nu este indeajuns de mare pentru achizitia masinii dorite. Daca ti s-a intamplat si tie, afla in urmatoarele randuri ce ai putea sa faci ca sa intri in posesia masinii pe care o vrei.
Ce este creditul auto?
Creditul auto este un tip de credit pe care il poti contracta de la o institutie bancara pentru achizitia unui autovehicul. Daca apelezi la acest tip de credit vei deveni debitor in relatie cu banca. Poti opta, ca pentru orice tip de credit, pentru dobanda fixa sau variabila, iar plata ratelor se va face lunar.
Fiindca majoritatea institutiilor bancare iti vor impune sa garantezi returnarea creditului chiar cu masina pe care o cumperi, vei fi nevoit sa faci asigurare CASCO.
Bineinteles ca suma maxima pe care o poti obtine depinde de venitul pe care il ai, dar si de gradul de indatorare. Creditul este conditionat de plata unui procent din valoarea masinii, care poate ajunge si pana la 20%. Asta nu e neaparat un lucru rau, pentru ca astfel suma imprumutata va fi mai mica, deci si dobanzile vor fi mai mici.
Ce presupune leasing-ul?
Acest sistem a fost creat pentru achizitia masinilor noi, dar cum exista tot mai multe persoane care vor sa isi achizitioneze masini la mana a doua, sistemul a fost modificat astfel incat sa poata fi aplicat si in acest caz.
Ca idee, sistemul de leasing presupune inchirierea masinii pentru care vei fi nevoit sa platesti o suma lunara. Suma reprezinta contravaloarea utilizarii masinii. Procesul se desfasoara in felul urmator: compania de leasing achizitioneaza masina pe care o vrei, iar tu dupa aceea vei plati lunar o suma pe care o stabilesti prin contract pentru o perioada de pana la maxim 10 ani. Tu vei avea doar drept de folosinta asupra autoturismului, dar proprietarul lui va fi compania de leasing. Atunci cand ti se va termina contractul de leasing vei avea dreptul de a achizitiona masina, vei putea sa prelungesti contractul sau sa returnezi masina.
Ce alte variante de finantare exista?
In afara de cele doua modalitati de finantare expuse mai sus, mai exista si altele de care poti beneficia.
Multe dintre companiile care se ocupa cu vanzarea vehiculelor la mana a doua au programele proprii de finantare. Astfel poti sa obtii banii necesari achizitiei direct de la firma de la care urmeaza sa cumperi masina.
Un astfel de program este si cel care ofera
finantare auto din strainatate. Acest program iti ofera posibilitatea de a alege din 2,5 milioane de masini din toata Europa. Odata ce ai gasit masina pe care o vrei, aplici pentru finantare si vei primi rapuns in 30 de minute. Dobanda este mai mult decat buna, iar tot procesul se desfasoara online. Dupa ce ai facut achizitia, Carvago se va asigura ca masina ajunge in mainile tale cat mai repede si gata de utilizare.
De ce sa iti cumperi o masina la mana a doua?
Pretul este unul dintre principalele motive, daca nu chiar cel mai bun motiv de a achizitiona o masina second-hand. Poti alege o masina care este relativ noua, un model scos pe piata in urma cu putin timp, dar din cauza ca a rulat deja, pretul este mai mic decat daca ai opta pentru masina noua.
Pe langa pret, in cazul masinilor la mana a doua poti alege motorizari pe care nu le mai gasesti la masinile noi.
Inca un avantaj este faptul ca masinile rulate se devalorizeaza mai greu decat cele noi. O masina noua isi pierde o mare parte din valoare imediat cum a parcurs primii kilometri si valoare continua sa ii scada in primii 3 ani de la achizitie. Pretul unei masini rulate se stabilizeaza si ramane la un nivel constant pentru o perioada mai mare de timp.
Daca vrei sa iti achizitionezi o masina la mana a doua, dar nu ai bani destui, e bine sa stii ca ai mai multe variante la dispozitie. Totul e sa iti alegi masina care iti place si care se potriveste nevoilor tale.