Te gandesti sa investesti pe bursa de valori, dar inca esti nehotarat deoarece nu stii prea multe lucruri despre acest subiect? Ei bine, investitiile in actiuni fac parte din categoria investitiilor cu grad de risc crescut, asa ca cel mai bine este sa te informezi inainte de a incepe sa cumperi actiuni. Trebuie sa fii constient de riscurile pe care ti le asumi investind in actiuni si sa iti asumi posibilitatea ca suma investita s-ar putea sa se diminueze in anumite perioade, in functie de evolutia pietei.
Lasand la o parte aceste riscuri despre care am pomenit, investitiile in actiuni sunt considerate a fi profitabile pe termen lung. Este de preferat insa sa investesti in actiuni si in domenii pe care le cunosti si pe care le intelegi. Totodata, este recomandat sa ai rabdare si sa nu ai asteptari de imbogatire rapida! Daca iei in calcul sa intri pe piata de capital, uite patru motive pentru care merita sa investesti in actiuni!
Sa iti tii banii economisiti acasa sau intr-un depozit bancar nu mai reprezinta de mult o decizie financiara prea inteleapta, mai ales in conditiile in care inflatia creste intr-un ritm din ce in ce mai alert de la un la altul. Investitiile in actiuni vin cu randamente foarte bune, chiar mai mari decat cele pe care le-ati putea obtine dintr-o investitie imobiliara. In plus, scapati si de toata bataia de cap pe care o implica o investitie intr-un apartament pe care mai apoi sa il inchiriati.
Oricat de riscanta ar fi considerata o investitie la bursa, pe termen lung se intampla foarte rar ca o investitie sa fie pierduta. Este drept, exista si perioade de stagnare sau chiar de scadere, in functie de evolutia pietei si de o serie intreaga de alte date, insa per general, trendul bursei se dovedeste intotdeauna a fi ascendent pe termen lung.
Poate ca nu vorbim despre o rentabilitate iesita din comun, insa cu o rentabilitate constanta a investitiilor obtinuta pe o perioada lunga de timp, de 30, 40 sau chiar 50 de ani, investitia poate creste cu mult mai mult decat ai putea crede la prima vedere. Este important insa sa incepi sa investesti cat mai devreme cu putinta, numai in acest fel putand beneficia cu adevarat de avantajul dobanzii compuse!
Ai reusit sa pui deoparte o suma mai mica sau mai mare de bani si nu stii ce sa faci? Dezvoltarea unei afaceri de la zero nu este o misiune prea usoara pentru cei mai multi oameni, cele mai multe business-uri intrand in faliment inca din primii doi ani de activitate. Investitiile in actiuni iti ofera simplitate, accesibilitate si siguranta. Poti face orice investitie iti doresti din confortul propriei tale locuinte sau de oriunde altundeva in lume!
Citeste si: Unde gresesc romanii, atunci cand incep sa puna bani deoparte
Ultimele NOUTATI
Cand liniile de credit devin un pas spre investitii majore: studiu comparativ intre doua modele de crestere
Ghidul angajatorului. Aplicarea de sanctiuni disciplinare este un drept al dvs., nu o obligatie!
5 motive pentru care un credit bancar poate fi cea mai proasta decizie in 2025
Partenerii nostri
Bilete de valoare in 2025. Conditiile de acordare si legile aferente
Cerinte discriminatorii pentru ocuparea unui post. Ce NU puteti include in anuntul de angajare?
Prelungirea detasarii transnationale in 2025. DOCUMENTE necesare
Imprumuturi intre societati si falimentul beneficiarului: Cum se recupereaza creanta
Dividende repartizate in 2025: Mod de calcul CASS si cum se completeaza Declaratia Unica
Inchiderea de luna si de exercitiu financiar: Reguli de baza si proceduri obligatorii
Prag pentru consumul de droguri la volan? Decizia ICCJ
Drepturile pasagerilor la zborurile internationale: ce trebuie sa stie calatorii din Romania?