Uzina Dacia de la Mioveni nu va mai produce incepand de acum inainte modelul Sandero, informatia fiind confirmata la mijlocul acestei saptamani chiar de oficialii grupului francez Renault. Uzina Dacia din Romania a pierdut productia noii generatii a hatchback-ului in favoarea celor din Maroc, noul Sandero urmand sa fie asamblat in Tanger si Casablanca. Totusi, versiunea Sandero Stepway va ramane pe linia de productie a uzinei de la Mioveni, alaturi de Logan si SUV-ul Duster. Aceasta decizie vine dupa ce francezii au anuntat mai multe schimbari de strategie in zona de productie dupa lansarea noilor generatii.
La sfarsitul lunii septembrie, Dacia prezenta lansarea noilor generatii ale modelelor Logan, Sandero si Sandero Stepway. Noile modele ne-au fost prezentate cu un design modern, cu un interior care a primit o serie semnificativa de imbunatatiri si cu o gama larga de sisteme noi de asistenta. De asemenea, motoatele diesel au fost eliminate complet odata cu lansarea noilor generatii, francezii de la Renault explicand ca aceasta hotarare a fost luata in contextul in care de la 1 ianuarie vor fi introduse noile norme de poluare. In acelasi timp, conform cifrelor, numai 10% dintre comenzile pentru aceste modele erau pentru versiuni diesel!
Totodata, Logan, Sandero si Sandero Stepway sunt primele modele din portofoliul constructorului roman dezvoltate pe platforma modulara CMF a Grupului Renault. Nu in ultimul rand, printre surprizele pregatite de cei de la Dacia pentru aceste noi generatii se numara si cutia automata CVT!
Asa cum probabil ca este cunoscut deja, Sandero este cel mai bine vandut model din gama producatorului de la Mioveni la nivel european. Totusi, chiar daca vestea confirmata acum de reprezentantii grupului francez aduce o oarecare doza de tristete in curtea uzinei de la Mioveni, trebuie sa precizam ca productia acestui model avea deja loc in mare parte in Maroc, in cadrul fabricilor de la Tanger si Casablanca. Decizia este bazata in special pe considerente de ordin financiar, costurile cu forta de munca fiind mult mai mici in Maroc decat in Romania. Pana acum, productia Sandero de la Mioveni era destinata in special pietei locale si a celor din regiune.
Conform datelor puse la dispozitie de ACAROM, Dacia a produs la Mioveni in primele opt luni ale anului curent numai 14.407 de unitati Sandero. Pentru a putea face o comparatie, in acelasi interval, la Mioveni au fost produse aproape 21.000 de unitati Logan si aproape 104.000 de unitati Duster.
Totodata, este extrem de important de precizat ca versiunea Sandero Stepway se bucura de un succes important la nivel european, iar aceasta versiune va fi in continuare tot pe linia de productie a uzinei Dacia de la Mioveni. Conform statisticilor prezentate de cei de la Renault, Sandero Stepway acopera la ora actuala nu mai putin de 65% din comenzile totale inregistrate pentru gama Sandero.
Lasand la o partea confirmarea faptului ca modelul Sandero de generatie noua nu va mai fi produs de acum inainte in cadrul uzinei de la Mioveni, reprezentantii grupului francez Renault au lasat loc de interpretari dupa ce au mentionat ca in Romania vor fi produse in viitor si “alte modele” alaturi de Logan, Duster si Sandero Stepway. Cel mai probabil, conform specialistilor in domeniu, este vorba despre un viitor crossover care va lua locul actualului Lodgy in gama producatorului roman. Potrivit zvonurilor care circula deja pe piata, numele acestui nou model ar putea fi chiar Grand Duster.
Ultimele NOUTATI
Fondatorul TikTok a ajuns cel mai bogat om din China, intr-o perioada in care numarul miliardarilor este in declin
Gata cu camataria IFN-urilor. S-a dat legea care te protejeaza de dobanzile colosale la imprumuturi
Invata sa iti gestionezi banii in 2025: ce ar trebui sa stii despre investitii si economii
Educatia financiara in 2025: pasii esentiali pentru o gestionare mai buna a banilor
Cat te costa sa traiesti in Brasov, daca platesti chirie? Utilitati + costuri personale + o iesire la restaurant
Partenerii nostri
STUDIU - toate companiile au declarat majorari salariale in 2024
Conduita la locul de munca - ce reprezinta un comportament periculos pentru sine sau pentru colegi?
Noul regim al amenzilor in sistemul e-TVA
Ce aspecte sa aveti in vedere despre activele corporale si necorporale