Top 5 sfaturi pentru un sofer incepator
sofer incepatortop cincipermis de conducereexamen autotrafic
Momentul obtinerii permisului de conducere este unic in viata, si foarte frumos. Totusi, acesta vina la pachet cu o serie de responsabilitati care, daca sunt incalcate, pot duce chiar si la pierderea vietii. Iata care sunt cele mai importante cinci lucruri de care trebuie sa tii cont, daca esti sofer incepator.
Soferia nu este o activitate usoara, e nevoie de indemanare, cunostinte, atentie si precautie.
Chiar si persoanele experimentate la volan intampina situatii dificile in trafic, insa sansele ca acestea sa se faca vinovati de drame pe sosele sunt mult mai reduse, in raport cu soferii incepatori, care nu au experienta si nici reflexe care sa-i salveze in situatiile critice.
Soferii incepatori trebuie sa tina cont de cateva aspecte, pentru a se asigura ca nu isi pun viata in pericol, si nici nu risca sa vatameze sau sa omoare alti participanti la trafic.
Citeste si:
Primaria Capitalei investeste intr-un proiect ce va transforma Bucurestiul in Copenhaga
Top cinci sfaturi pentru un sofer incepator:
1.
Condu prudent
Chiar daca te-ai descurcat de minune la examenul auto, mai ai inca multe lucruri de invatat. Prudenta este primul aspect de care trebuie sa tii cont. Fii atent la circulatie, verifica oglinzile, nu face manevre agresive si respecta indicatiile rutiere.
2.
Spune NU vitezei
Viteza ucide. Ucide atat soferi neexperimentati, cat si persoane cu vechime la volan. Viteza foarte mare face imposibil controlul asupra autovehiculului, ceea ce poate provoca adevarate tragedii. Statisticile sumbre arata ca majoritatea accidentelor rutiere sunt cauzate de neadaptarea vitezei la conditiile de drum.
3.
Repara masina in service-uri autorizate
Nu este o rusine sa ceri ajutor atunci cand ai o problema la masina. Periodic, ai grija ca masina ta sa fie evaluata intr-un service auto, si, la cele mai mici semne, prezinta-te imediat cu ea in fata unui specialist.
Improvizatiile facute de oameni necalificati in domeniu pot fi cauze pentru accidente rutiere grave.
4.
Cunoaste-ti masina
Este esential sa stii functiile masinii tale, sa cunosti cum reactioneaza la anumite manevre, ce putere are, dar si date tehnice despre aceasta. Astfel, vei fi mai sigur pe actiunile tale in trafic.
5.
Poarta centura de siguranta
Centura de siguranta iti poate salva viata. Poart-o chiar si in calatoriile foarte scurte, pentru a-ti intra in reflex acest obicei.
Citeste si:
Cea mai mare calitate a unui lider de succes este A ...
Sursa foto: pexeles.com