Este, asadar, normal ca niste drumuri in stare proasta, asa cum avem in Romania, sa fie de vina pentru stricarea suspensiilor masinii si pentru craparea parbrizelor din cauza pietricelelor aruncate. De asemenea, lipsa protectiilor laterale ale soselelor duce la inlocuirea multor bare de protectie ca urmare a coliziunilor cu diferite animale.
Daca tocmai ai avut o neplacere de acest gen si esti interesat de inlocuirea unor componente, vei gasi in randurile de mai jos cinci dintre cele mai cautate piese. Consulta ofertele de pret pentru piese de Ford pentru a gasi exact ce cauti!
Element cheie pentru o experienta in siguranta la volan, parbrizul este vulnerabil la ciocniri. Din cauza ca pe multe tronsoane de drum din tara noastra se executa diverse lucrari de asfaltare, criblura este omniprezenta pe sosele. Aceasta reprezinta principala cauza a craparii parbrizelor, din pricina ca pietricelele sunt aruncate de masinile din jur.
Fereste-te si de basculantele care nu sunt acoperite corespunzator, pastrand o distanta de siguranta, deoarece pietrisul carat de acestea iti poate lovi parbrizul.
Chiar daca este indicata schimbarea lor la aproximativ 60.000 de kilometri, amortizoarele se pot uza mult mai repede din cauza drumurilor pline de gropi si a stilului de condus agresiv. Sistemul de suspensie se afla in stransa legatura cu siguranta in mers, iar un arc rupt in timpul mersului poate avea consecinte nefaste pentru pasageri, masina devenind foarte greu de controlat. De aceea amortizoarele se afla pe lista componentelor ce ar trebui verificate periodic si schimbate in cazul in care personalul din service constata ca arcurile nu mai intrunesc parametrii initiali.
Frana reprezinta unul dintre cele mai importante mijloace de control ale unei masini, iar ansamblul placute - discuri de frana trebuie sa fie controlat periodic, pentru siguranța ta si a celorlalti participanti la trafic. In mod normal, discurile ar trebui schimbate la fiecare 50000 de kilometri parcursi, insa in multe cazuri ovalizarea sau craparea intervin mai repede, fie din cauza materialelor proaste, fie din cauza stilului de condus și a conditiilor drumului.
Ovalizarea discurilor intervine atunci cand soferul tine pedala de frana apasata in momentul lovirii unei gropi sau a unei borduri. De regula, un disc ovalizat se face simtit printr-un recul in pedala de frana la apasarea acesteia.
Asadar, daca ai vreun dubiu privind starea discurilor de frana, nu ezita sa consulti un mecanic auto.
Pe drumurile neasigurate cu garduri de protectie si in zonele urbane cu densitate mare de masini, coliziunile frontale si accidentele usoare sunt frecvente. Ele au ca rezultat distrugerea partii frontale a autoturismului, deci implicit a farurilor.. Acestea pot suferi crapaturi si din cauza pietricelelor aruncate de rotile celorlalte masini.
Din aceste cauze, farurile sunt la mare cautare in magazinele distribuitorilor de piese auto.
Stilul de condus prea aproape de cel din fata, combinat cu diversi factori ce distrag atentia soferilor, impacturile cu animale, dar si neatentia la efectuarea manevrelor de parcare sunt elementele ce contribuie cel mai mult la spargerea barelor de protectie ale autoturismelor. Barele din fata pentru masinile Ford sunt piese cautate atat in magazine, cat si in depozitele de dezmembrari auto.
Piesele enumerate mai sus nu sunt singurele care necesita frecvent inlocuire inainte de termenul recomandat de producator. Li se pot adauga injectoarele, pivotii si bucsele, jantele sau caseta de directie, care sufera in general din cauza gropilor de pe sosele, ce cauzeaza trepidatii, dar si din cauza stilului de condus, care poate influenta durata de viata a componentelor.
Ultimele NOUTATI
Cosul de cumparaturi de Paste a golit buzunarele romanilor! Preturile sunt mai mari cu 40 la suta fata de 2024
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!
Piata imobiliara fierbe. Locuintele se vand ca painea calda chiar si la Cluj, unde preturile bat capitala
Firmele se sufoca! Creste numarul societatilor comerciale care de-abia se descurca cu facturile si platile
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
D101 Grup fiscal: Termen de depunere si aspecte importante
Ce cuprind notele explicative la situatiile financiare anuale
Observator la Alegerile Prezidentiale 2025: acreditare, drepturi si obligatii
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Tot ce trebuie sa stii despre pensia de handicap si insotitor: acte si grade de handicap
Te-ar putea interesa si
Cum a ajuns euro sa ia fata dolarului american si sa devina preferatul investitorilor. Neincrederea din SUA ridica moneda europeana
Romanii au scos banii de la ciorap si au imprumutat statul cu o suma record. Niciodata in zeci de ani nu s-a mai investit atat de mult in titluri de stat!