Rabla 2018: Documente necesare si trucuri pentru a te asigura ca ti se accepta dosarul in program
rabla 2018firmedosaredocumente necesare
Pana la finalul lunii septembrie au loc inscrierile la programul Rabla 2018. Romanii pot sa-si schimbe masinile vechi si sa cumpere unele noi folosindu-se de primele de casare.
Inscrierea in programul
Rabla 2018 se face pe baza unui dosar, care constituie primul pas pe care trebuie sa-l faca firmele, persoanele fizice autorizate si societatile de avocatura pentru a fi acceptate. Sunt cateva aspecte din legislatia programului de care firmele ar trebui sa tina cont.
Administratia Fondului pentru Mediu a anuntat ca inscrierile la programul Rabla 2018 vor avea loc pana la data de 28 septembrie. Practic, se poate da la schimb o masina veche de cel putin opt ani pe o suma de bani fixa, ce va fi folosita la achizitionarea unei noi masini.
In Ordinul Ministerului Mediului nr. 661/2017 privind aprobarea Ghidului de finantare a Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national 2017-2019 apar regulilele de care firmele, persoanele fizice autorizate si societatile de avocatura trebuie sa tina cont.
Forma dosarului necorespunzatoare ar putea duce la respingerea lui. Modul in care arata dosarul si sunt ordonate documentele din dosar reprezinta o chestiune care ar putea decide daca va fi acceptat sau nu. Dosarul de acceptare trebuie depus la AFM, apoi transmis paginat in plic sigilat la registratura administratiei. Dosarul ar putea fi respins in cazul in care conditiile legate de forma si aspect nu sunt indeplinite.
De asemenea, lipsa documentelor, fireste, ar duce la respingerea dosarului. Conteaza foarte mult si starea in care se gasesc respectivele documente, pentru ca desi dosarul are toate documentele, daca nu se gasesc intr-o stare acceptabila, acest lucru poate duce la respingerea lui.
Cererea de finantare, anexele si documentele din dosar trebuie sa fie lizibile si sa nu contina modificari sau stersaturi. Totodata, toate documentele trebuie sa fie complete si sa nu contina date si informatii care nu sunt conforme cu realitatea.
Documente necesare:
-actul de identitate al solicitantului si dupa caz, al proprietarului rablei care a cedat prima de casare;
-certificatul de inmatriculare al autoturismului uzat, in original si copie legalizata;
-cartea de identitate a autovehiculului uzat, in original si copie legalizata;
-certificatul de atestare fiscala (in original), din care rezulta ca nu exista restante catre bugetul local, emis de catre autoritatea publica locala (primarie); in cazul sesiunii primei de casare, este necesar si un certificat de atestare fiscala emis pentru proprietar;
-declaratie pe proprie raspundere, prin care solicitantul se angajeaza sa cumpere o masina noua de la dealer
Firmele si PFA-urile pot primi un ajutor financiar pentru fiecare masina casata de 9.200 de lei. Suma de baza este de 6.700 de lei si mai pot fi adaugate ecobonusuri de 1.000 de lei si de 1.700 de lei. Firmele au permisiunea de a duce mai multe masini la casat. Primul lucru pe care trebuie sa-l faca pentru a fi acceptate in program este sa depuna dosarul la AFM.
Pentru inscrierea la un producator auto validat, firmele trebuie sa depuna intai dosarul la Administratia Fondului pentru Mediu. Ulterior, daca acesta va fi acceptat se pot inscrie si la un producator.
Citeste si: Rabla 2018 pentru firme debuteaza pe 15 martie: Plafon maxim de 200.000 Euro