Lasand la o parte sfaturile generale pe care ni le dau cei de la Brigada Rutiera, si soferii trebuie sa stie care sunt principalele masuri pe care trebuie sa le ia pentru a isi pregati masinile de iarna. In primul si primul rand putem vorbi despre anvelopele de iarna, despre care si politistii ne amintesc ca sunt obligatorii atunci cand se circula pe drumuri acoperite cu zapada, gheata sau polei. Nerespectarea legii aduce cu sine o amenda cuprinsa intre 9 si 20 de puncte, valoarea unui punct de amenda fiind de 145 de lei. De asemenea, in cazul in care nu va conformati acestei legi, riscati sa ramaneti si fara certificatul de inmatriculare al masinii.
Bateria are un rol extrem de important in functionarea masinii, ceea ce inseamna ca trebuie sa ii acordam o atentie suplimentara. Durata de viata a acumulatorilor este de doar cinci ani, asa ca inainte de venirea iernii ar trebui sa va asigurati ca nu sunteti in perioada de gratie din acest punct de vedere. Daca nu folositi masina prea mult in timpul iernii, ar fi bine sa o porniti macar o data pe saptamana pentru 15 - 20 de minute, in caz contrar fiind posibila deteriorarea completa a bateriei.
Vizibilitatea este extrem de importanta atunci cand circulati pe timp de iarna. Stim cu totii deja cat de dificil ne este dimineata, atunci cand gasim parbrizul masinii inghetat. Ei bine, daca sunteti in situatia de a fi uitat sa schimbati lichidul de parbriz de vara cu unul de iarna, dimineata voastra va fi una groaznica. Lichidul de vara se va transforma in gheata, punand in pericol vasul de depozitare si furtunele pe care circula.
Daca pe timp de vara nu avem prea multe probleme din acest punct de vedere, in timpul iernii trebuie sa fim atenti la vascozitatea uleiului. Daca aceasta creste prea mult, inseamna ca risti sa ti se inece motorul la pornire. Asadar, in special pe timpul iernii, ar trebui sa folositi un ulei recomandat special pentru masina pe care o conduceti.
Atunci cand conduceti in conditii de iarna, trebuie sa fiti oricand pregatiti de anumite probleme specifice acestui anotimp. Iar in aceste conditii trebuie sa fiti pregatiti sa ramaneti blocati intr-un loc sau sa parcurgeti distanta necesara intr-un timp ceva mai lung decat cel la care va ganditi. O lopata, materiale antiderapante sau niste haine groase nu vor strica niciodata sa le aveti in portbagaj atunci cand plecati la drum lung in conditii de vreme proasta.
Condusul in conditii de iarna este mult mai periculos, iar asta o stim cu totii. Indiferent de cat de atenti ati fi la volan, exista intotdeauna riscul ca masina sa aiba anumite probleme pe care voi nu aveti cum sa le observati. In acest sens, o vizita intr-un service autorizat pentru o verificare ceva mai amanuntita a masinii este recomandata tuturor!
Citeste si: Dus rece cu cifre la fel de reci pentru Metrorex
Sursa foto: unsplash.com
Ultimele NOUTATI
Cele mai bune extensii de browser pentru productivitate si securitate
Cum sa alegi cel mai bun antivirus pentru nevoile tale
5 aplicatii mobile pentru monitorizarea sanatatii: cum sa iti imbunatatesti stilul de viata cu ajutorul tehnologiei
Mai putine firme si PFA-uri. Scade puternic numarul romanilor care se mai aventureaza sa isi deschida o firma
Potop de insolvente in mediul privat romanesc. Lunar, sute de firme pun lacatul pe usa
Partenerii nostri
Prevenirea accidentelor de munca. De ce este necesar ca angajatorul sa controleze lucratorii?
Angajarea in munca: procedura completa la angajare si documentele necesare - LISTA
Internship 2024. Remunerarea internilor, SSM, medicina muncii
Alte modificari la Procedura de anulare a unor obligatii bugetare
O noua editie TEZAUR, cu dobanzi neimpozabile de peste 7%, debuteaza pe 4 noiembrie
Cum scoatem din gestiune produsele expirate: documente, monografie contabila si implicatii fiscale
Te-ar putea interesa si
Cum sa alegi cel mai bun antivirus pentru nevoile tale
5 aplicatii mobile pentru monitorizarea sanatatii: cum sa iti imbunatatesti stilul de viata cu ajutorul tehnologiei