Strazile din Romania sunt pline de gropi, nu are nimeni cum sa nu recunoasca aceasta realitate cu care soferii se confrunta in fiecare zi atunci cand se urca la volan. Nu sunt deloc putini nici soferii care si-au stricat masinile din cauza gropilor. Din fericire, exista o veste buna pentru ei, pe care multi nu o cunosc insa. Mai exact, este vorba despre un sistem la care soferii pot apela pentru a nu isi repara masinile pe banii lor.
Din pacate, asigurarea auto obligatorie pe care o au toti soferii din Romania nu isi dovedeste utilitatea atunci cand iti strici masina intr-o groapa de pe strada. Astfel, ai nevoie de o asigurare CASCO, asigurare pe care nu multi soferi o au, dat fiind pretul deloc mic cerut de asiguratori. Exista insa o solutie spre care soferii patiti isi pot indrepta atentia atunci cand se afla in aceasta situatie nefericita!
Sa spunem ca ai intrat cu masina intr-o groapa mai adanca, acoperita de apa, si ti-ai stricat o roata sau ai suferit o alta avarie. Primul lucru pe care trebuie sa il faci este acela de a face fotografii chiar la locul faptei. Pozeaza atat groapa cu pricina, cat si masina si avariile suferite. De asemenea, daca vezi in apropiere o persoana care a fost martora la eveniment, ar fi bine sa ii ceri ajutorul. O declaratie obiectiva de la un martor care sa relateze toata intamplarea te-ar putea ajuta mai mult decat ai crede.
Pentru inceput, cheltuielile cu reparatia masinii le vei suporta din propriul buzunar. Mai apoi insa, te poti adresa celor responsabili cu starea drumului pentru a iti recupera prejudiciul. Mai exact, te poti adresa Companiei Nationale a Drumurilor, Primariei din zona sau Consiliului Judetean. Vei face o plangere catre autoritatea in cauza, la care vei atasa cateva documente: pozele despre care spuneam mai devreme, o declaratie a unui martor si devizul de reparatii de la service-ul auto la care ai apelat pentru a iti repara masina.
Sigur, asta nu inseamna ca iti vei primi automat banii pe care i-ai cheltuit pentru reparatia masinii. In cazul in care te lovesti de un refuz, te poti adresa unei instante judecatoresti pentru a iti rezolva cazul.
Ultimele NOUTATI
ESET: Ransomware-ul continua sa fie un element cheie in peisajul amenintarilor cibernetice in 2025
Cum testezi o afacere sa vezi daca va merge, inainte sa incepi sa bagi bani in ea
Partenerii nostri
Cum sa creezi un mediu de lucru eficient si placut pentru angajati
Conditiile primirii de interni. Cine poate avea calitatea de intern?
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
Cum se impoziteaza veniturile din dobanzi: Cadrul legal si un caz concret
MODEL de raspuns la Notificarea de conformare RO e-TVA: Studiu de caz pentru contabili
Alegeri Prezidentiale 2025: Calendar, Candidati, Sondaje si Model sesizare in ziua votului
Cum se acorda diurna cetatenilor romani
Incheierea contractului de servitute: Cine are dreptul si ce obligatii are
Te-ar putea interesa si