Incepe Rabla Local 2022: statul iti cumpara masina veche cu bani grei si NU te obliga sa iei alta noua
rabla localprogramul rabla
Incepand cu jumatatea lunii octombrie, romanii care detin masini vechi le vor putea casa si vor obtine pe ele un voucher in valoare de 3.000 de lei!
Romanii care vor sa scape de masinile lor vechi si care nu isi doresc sa achizitioneze un nou autovehicul pot apela la acest program doar daca "
rabla" lor este mai veche de 15 ani!
Bugetul alocat masurii se ridica, per total, la 50 de milioane de lei, prima individuala de casare fiind de 3.000 de lei! Statul planuieste sa caseze aproximativ 20.000 de masini vechi. Masura este deosebit de utila, daca tinem cont ca exista numeroase masini parcate pe domeniul public, ce ocupa inutil locurile de parcare, care stau acolo nemutate de ani de zile. Unii proprietari ar putea fi stimulati de voucherul de 3.000 de lei, mai ales ca nu sunt conditionati sa achizitioneze o noua masina, asa cum se intampla in cazul celorlalte doua programe de acest tip - Rabla Clasic si Rabla Plus.
Conform autoritatilor responsabile, programul urmeaza sa devina functional de la jumatatea lunii octombrie!
Rabla Local 2022. Ce trebuie sa stii proprietarii de masini vechi
"Programul "Rabla local" il lansam, in premiera, la jumatatea lunii octombrie. Este un program care se adreseaza cetatenilor care doresc sa caseze masini, dar nu neaparat sa si achizitioneze una noua. Speram sa prefere transportul in comun, pentru ca e o varianta foarte, foarte sanatoasa pentru mediu.
Programul acesta vine in contextul in care Romania are obligatia, prin PNRR, sa caseze pana in anul 2026 un numar de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani.
Acest program il lansam pentru prima data anul acesta, cu un buget de 50 de milioane de lei. Vom avea o prima de casare de 3.000 de lei pentru cetatenii care doresc sa-si caseze masinile, iar 80% din buget va fi suportat de catre minister, prin Fondul pentru Mediu, si 20% de catre autoritatea publica locala.
Programul se va desfasura prin autoritatile publice locale, asa ca cetatenii doritori trebuie sa mearga la primarie si sa depuna acolo dosarele pentru inscrierea in program. Speram sa casam prin acest program, anul acesta, undeva in jur de peste 20.000 de autovehicule vechi.
Cu siguranta, daca se va dovedi un succes, asa cum se preconizeaza, speram sa repetam programul cu bugete mai mari in anii viitori", a declarat, joi, directorul de Comunicare din cadrul Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor, Mihai Dragan.
Foto: freepik.com