Dacia a fost recertificata cu Standardul ISO 140001, drept o companie responsabila cu mediul inconjurator
dacia recertificare mediuprotectie mediuecologie romaniadeclaratie mediu
La sfarsitul lunii mai, in urma unui audit extern, Automobile Dacia a fost recertificata cu standardul Sistemului de Management de Mediu ISO 14 001. Acesta valideaza toate actiunile de progres ale companiei in ceea ce priveste protectia mediului inconjurator, inclusiv la nivelul platformei industriale de la Mioveni.
Potrivit companiei, aceasta a implementat progresiv standardele de management, instrumentele si metodologiile care tin de reducerea impactului asupra mediului, in cadrul strategiei sale de dezvoltare durabila.
Inca din 2005, Dacia a lansat Declaratia de Mediu document care defineste obiectivele de reducere a impactului activitatilor industriale asupra mediului inconjurator.
In procesele de fabricatie a vehiculelor, Dacia respecta toate normele de mediu. Acestea sunt concepute, astfel incat, la finalul ciclului lor de viata, sa poata fi reciclate in proportie de 95%.
In 2019, Dacia a atins performante semnificative in ceea ce priveste reducerea consumurilor specifice pe vehicul: consumul de apa a scazut cu 9,4%, emisiile de dioxid de carbon s-au redus cu 11,3%, consumul de energie electrica s-a redus cu 7,1%, iar cantitatea de deseuri periculoase s-a diminuat cu 5,2 %.
Dacia propune clientilor o gama diversa de solutii si tehnologii care ajuta la reducerea consumului de carburant si a emisiilor de CO2, pentru o exploatare optima a modelelor sale.
Vehiculele echipate cu motoare GPL reprezinta o alternativa simpla si competitiva, GPL fiind mai ecologic la nivelul emisiilor de CO2.
Protectia mediului inconjurator este una dintre axele de responsabilitate sociala a Groupe Renault Romania.
In ultimii zece ani, compania a derulat actiuni de voluntariat in comunitatile unde este prezenta, iar cu ajutorul angajatilor sai au fost plantati peste 270.000 de copaci.