Consumul masinii este foarte important pentru cei mai multi dintre soferi, marea majoritate a celor care vor sa isi cumpere o masina noua indreptandu-si atentia in prezent catre modelele cu un consum redus de combustibil. La masinile mai vechi insa, nu de putine ori se intampla ca acest consum sa creasca nejustificat, indiferent de stilul de condus al soferului. Specialistii sustin ca sunt mai multi factori care pot contribui la cresterea consumului de combustibil. Spre exemplu, piesele auto uzate s-ar putea dovedi a fi vinovate in unele cazuri de cresterea consumului de carburant!
Incepem cu injectoarele si iti spunem ca acestea ar putea sta in spatele cresterii consumului unei masini in cazul in care sunt prea murdare. In acest caz, acestea nu trebuie inlocuite, ci doar curatate! Procesul de curatare al injectoarele este unul de usor, putandu-se face prin intermediul unor solutii de curatare care se adauga la combustibil.
De asemenea, curatarea injectoarelor se poate face simplu si rapid si in cadrul service-urilor auto de specializate. Evident insa, in cazul in care sunt prea uzate, acestea trebuie schimbate cu unele noi! Daca tot ajungi cu masina intr-un service, nu uita sa verifici si filtrele de aer. Acestea pot acumula in timp depuneri, care in cele din urma pot cauza cresterea consumului de carburant.
Nu de putine ori se intampla ca soferii sa nu acorde o importanta prea mare bujiilor, insa aceste piese micute joaca un rol extrem de important in functionarea corecta a motorului masinii. Mai exact, acestea se dovedesc a fi esentiale atunci cand vine vorba despre performantele masinii si despre consumul de carburant. Potrivit specialistilor in domeniu, bujiile uzate influenteaza arderea combustibilului. Astfel, este mai bine ca acestea sa fie inlocuite atunci cand sunt uzate, mai ales in conditiile in care nu sunt deloc scumpe!
In cele din urma, daca vorbim despre consumul de carburant nu avem cum sa nu aducem in discutie si sonda lambda, aceasta avand rolul de a monitoriza cantitatea de oxigen din gazele evacuate. Semnalele trimise de aceasta sonda la calculcatorul masinii sunt extrem de importante, in acest fel facandu-se ajustarea amestecului dintre aer si combustibil. In cazul in care sonda lambda nu mai functioneaza corect, este foarte probabil ca nivelul consumului de carburant sa creasca.
Greutatea bagajelor incarcate intr-o masina poate influenta mai mult sau mai putin consumul de carburant la drum lung, motiv pentru care specialistii recomanda evitarea incarcarii inutile a masinii. Folosirea aerului conditionat poate duce, de asemenea, la cresterea consumului de carburant! De asemenea, acordati atentie si presiunii din pneuri, consumul crescand in cazul in care aceasta este prea scazuta!
Stilul de condus al fiecarui sofer este extrem de important atunci cand vine vorba despre limitarea consumului de carburant. Asadar, daca esti interesat de acest aspect, cel mai bine ar fi sa adopti un stil de condus linistit, fara frane bruste si fara demarari in tromba. De asemenea, este indicat ca viteza cu care conduci sa fie una constanta si nu foarte mare.
Ultimele NOUTATI
Scapam de IBAN! Cum poti sa faci plati doar cu numarul de telefon la bancile din Romania
Sfaturile unui expert financiar pentru familiile din Romania: nu va bazati pe un singur venit care va intra in casa, e o mare greseala!
Cum sa platesti facturi mai mici la caldura in iarna lui 2024, daca ai centrala termica pe gaz: trucul instalatorilor
ZONE ECONOMICE SPECIALE IN INDIA: CATALIZATORI PENTRU CRESTEREA ECONOMICA SI COMPETITIVITATEA GLOBALA
Cutremur pe piata imobiliara din cel mai bogat oras al tarii. Apartamentele devin mai scumpe si mai greu de gasit!
Partenerii nostri
TOP 10 noutati legislative de care trebuie sa tineti cont in 2025!
Cum scoatem din evidenta imobilizarile necorporale: Tratament fiscal-contabil si studii de caz
Colectarea creantelor fiscale: ANAF propune 23 de noi formulare si elimina 5
Ajutoare de urgenta de aproape 1,8 milioane de lei, aprobate de Guvern. Vezi cine beneficiaza
Pontaj electronic pentru salariati, fara riscuri GDPR: Cum te asiguri ca respecti legislatia