In calitate de comerciant de masini second hand, obiectivul tau principal este acela de a gasi masinile potrivite la pretul potrivit.
• Curata si polisheaza caroseria intr-un mod foarte precis si profesionist. Este un lucru stiut de toata lumea ca prima impresie este cea care conteaza cel mai mult, asadar fa tot ce poti pentru a scapa de orice urma de noroi, praf si de asemenea de eventualele pete de grasime. Curatenia chiar conteaza pentru un potential cumparator.
• Scapa de defecte, de zgarieturi si de orice urma de vopsea sarita, vizibile pe caroserie. Acestea sunt semne clare ca masina a fost lovita, asa ca este recomandabil sa le scoti. Cel mai ieftin mod de a remedia aceasta problema este sa repari fiecare zgarietura individual, mai degraba decat sa vopsesti intreaga caroserie.
• Curata farurile de mizerie, cu produse anume destinate curatarii lor, care pot face capacele din plastic ale farurilor sa straluceasca de curatenie in numai cateva minte. Nu, nu va merge cu spray pentru geamuri si probabil ca ti-ai dat deja si tu seama de asta, pentru ca aceste produse nu sunt facute in acest scop.
Daca ai faruri sau stopuri sparte sau arse, fa bine si inlocuieste-le inainte de a scoate masina la vanzare. In plus, daca la un anumit moment dat in viata masinii sigla a fost smulsa de pe bara masinii, ideal ar fi sa o inlocuiesti, atat timp cat reparatia nu te va costa prea mult.
• Aspira in mod adecvat interiorul masinii si echipeaz-o cu un odorizant de masina. Curatenia este cruciala pentru ca este un semn ca te porti cu grija cu masina pe care vrei sa o vinzi. Scoate covorasele, aspira-le si spala-le daca sunt murdare, iar daca sunt extrem de deteriorate, poate ar fi cazul sa te gandesti sa cumperi unele noi. Spala parbrizul si geamurile. De data aceasta poti folosi si un detergent de uz casnic, insa este singura parte din masina unde poti face asta.
Odorizantul de masina este necesar, mai ales daca proprietarul anterior obisnuia sa fumeze in masina in timpul condusului. El te va ajuta sa reduci mirosul neplacut de tigara din interiorul masinii. De asemenea, inlocuirea filtrului de aer va fi si ea de folos.
• Starea unor componente, precum captuseala volanului, stergatoarele, padurile pentru pedale, sau covorasele din masina scot la iveala foarte repede modul in care vehiculul a fost folosit. Daca acestea sunt uzate foarte tare, cea mai buna solutie ar fi sa le inlocuiesti. Acesta este un mod foarte ieftin, insa si foarte eficient, de a creste valoarea de revanzare a unei masini.
• Fa intotdeauna o verificare a vehiculului, pentru a te asigura ca functioneaza in mod adecvat. Orice problema a sistemului de franare sau de directie ar trebui sa fie remediata imediat, pentru ca acest gen de probleme poate conduce la un accident. Daca este posibil, incearca sa inlocuiesti numai piesele care au un cost redus.
• Completeaza echipamentul de baza (stingator de incendiu, triunghi de avertizare, trusa medicala, roata de rezerva) si completeaza cantitatea necesara de uleiuri si lichide. De asemenea, ar trebui sa ai si putin combustibil in rezervor, astfel incat potentialul client pentru masina sa poata face un drive-test cu aceasta.
• Daca masina a fost customizata pe gustul personal al fostului sau fostilor proprietari, este necesar sa aduci masina la starea initiala. Scoate orice eventuale stickere, inscrisuri si marcaje sau bare de tuning, daca este cazul.
• Ofera accesorii aditionale (radio, huse pentru scaune) daca ai asa ceva. Poti spune ca le adaugi gratuit, insa in realitate poti creste pretul masinii pentru a acoperi si pretul pe care il dai pe aceste accesorii. Gandeste-te ca esenta este sa maximizezi produsul.
• Atentie de asemenea si la luminile de avertizare de pe bord. Daca se refera la eventuale lichide lipsa, asa cum am spus si mai sus, completeaza necesarul, astfel incat si luminile de avertizare sa se stinga, iar daca iti indica eventuale defectiuni repara-le, in masura in care nu costa prea mult. Daca este aprinsa lumina pentru motor, verifica-l, de asemenea. Indiferent de problema, nu lasa viitorul proprietar sa constate singur ca masina are eventuale probleme, ci discuta despre ele deschis, daca nu le poti remedia singur inainte.
In calitate de comerciant profesionist de masini, trebuie sa fii bine informat cu privire la preturile masinilor second hand. Asta este o dovada ca intelegi foarte bine industria masinilor second hand si va fi mult mai usor sa te pui in locul soferului atunci cand negociezi cu clientii si cu partenerii de afaceri.
Pregateste toate documentele relevante ale masinii pentru a dovedi ca este o masina pe care ai achizitionat-o in mod legal si la kilometrajul corect. Vei demonstra, astfel, si ca esti un dealer de masini de incredere.
Esenta tututor acestor discutii este sa reusesti sa iti maresti profitul cu unele interventii mici si cu preturi reduse. Unele ponturi dovedesc faptul ca daca investesti mai mult efort si ceva mai mult timp in acest demers, iti poti spori in mod substantial valoarea de revanzare a masinii.
Sursa imagini: leasing-auto.com.ro
Ultimele NOUTATI
Un analist economic il contrazice pe Isarescu: Romania nu va intra la dieta, ci direct la terapie intensiva, cu interventia chirurgilor FMI
Ghidul soferului. Cum sa iti repari bateria masinii: sfaturi pentru prelungirea duratei de viata a bateriei
Partenerii nostri
Bonus in perioada concediului de maternitate. Ce taxe se vor retine? Specialistii explica
ETAPELE reducerii programului de munca de la 5 la 4 zile pe saptamana
Scoaterea din evidenta a obiectelor de inventar uzate: ce document se intocmeste?
Impozitul minim pe cifra de afaceri: clarificari si exemple de aplicare
Te-ar putea interesa si
Un analist economic il contrazice pe Isarescu: Romania nu va intra la dieta, ci direct la terapie intensiva, cu interventia chirurgilor FMI