Unul dintre cele mai importante domenii economice este cel al transporturilor rutiere de marfuri, deoarece asigura materii prime, materiale si produse esentiale pentru desfasurarea operatiunilor din productie industriala, constructii, retail s.a. Pentru ca acest sector strategic sa functioneze la parametrii optimi de eficienta si profitabilitate, trebuie ca vehiculele utilizate s? fie adaptate la specificul fiecarui transport.
Va prezentam in continuare cele mai importante tipuri de camioane pentru transport rutier, astfel incat sa puteti alege variantele potrivite activitatilor economice pe care le desfasurati:
Aceste camioane sunt potrivite pentru descarcari rapide, caci au o caroserie cu autodescarcare. Sunt utilizate in constructii edilitare, tuneluri, mine, dar si in agricultura. Pot transporta incarcaturi grele si voluminoase pe distante mari, cu viteza destul de mare.
La alegerea unui camion basculant trebuie sa tineti seama de capacitatea de incarcare, tipul de sarcina axiala, dimensiunile vehiculului si de caracteristicile zonei unde urmeaza sa-l folositi.
Reprezinta un model de camion popular si poate fi achizitionat atat nou, cat si la mana a doua, caz in care se recomanda sa apelati doar la furnizori omologati, cu experienta in domeniu. De exemplu, truck1.ro se numara printre cele mai importante nume de pe piata de camioane second-hand din Romania, care va pot oferi garantia unor vehicule de calitate, cu respecarea standardelor europene in materie de transporturi rutiere de marfa.
Se recomanda pentru transporturi mai usoare, fiind autovehicule de dimensiuni medii, cu platforma inchisa. Au avantajul unui acces mai usor in toate zonele urbane, inclusiv in cele interzise camioanelor de mare tonaj. Trebuie sa fie dotate cu lift hidraulic, suspensii ranforsate si sistem antidemaraj.
Acest tip de camion se utilizeaza mai ales in domeniul producerii si comercializarii de petrol si gaze, deoarece este prevazut cu un rezervor special pentru depozitarea lichidelor de uz industrial. Datorita caracteristicilor constructive si echipamentelor speciale garanteaza siguranta si rentabilitate pentru transporturi rutiere pe distante lungi.
Sunt autovehicule dotate cu unitati de refrigerare si au capacitate mare de racire, fiind adaptate pentru diferite tipuri de produse alimentare si nonalimentare ce trebuie transportate cu respectarea unor norme stricte de mentinere a temperaturii controlate. Cele mai importante caracteristici sunt capacitatea si performantele tehnice ale containerelor frigorifice pe care le au in dotare.
Aceste camioane sunt destinate pentru transportul de marfuri, obiecte si bunuri ce nu pot fi dimensionate la capacitatea de incarcare a camioanelor standard. Fie au lungimi si inaltimi care depasesc limitele prevazute de caroseriile tipice, fie au greutati peste tonajul de transport impus de legislatia rutiera. Greutatea ce poate fi transportata pe traielere agabaritice variaza in functie de numarul de osii cu care este dotat camionul respectiv.
Acestea sunt cele mai des utilizate modele de camioane si pot fi incarcate usor cu marfuri, datorita prelatei ce poate fi desfacuta la nevoie. Astfel, este disponibia incarcarea laterala cu stivuitor ori cu macara sau cea cu pod rulant prin decopertare.
Se folosesc pentru transporturi la grupaj, cu termen de livrare mediu si sunt apreciate pentru viteza si flexibilitate la incarcarea si descarcarea comenzilor. Dupa dimensiuni, camioanele cu prelata sunt impartite in mai multe categorii, cele mai cunoscute fiind camioane cu semiremorca cu prelata si camioane cu remorca.
Optati pentru camioane care sa corespunda din punct de vedere tehnic si logistic activitatilor economice pe care le desfasurati, pentru a asigura transporturi sigure si eficiente.
Ultimele NOUTATI
Ne-ar placea ca Romania sa fie reprezentata de Calin Georgescu pe plan international?
Cum sa faci cozonaci pufosi de fiecare data secretul pe care bunica nu ti l-a spus
De ce nu trebuie sa-ti fie frica de un credit de nevoi personale. Ghid pentru incepatori
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si