Primarul Bucurestiului, Nicusor Dan, a anuntat ca intentioneaza sa creasca tariful pentru parcare in capitala. Aceasta masura vine in contextul nevoii de a gestiona mai eficient traficul si parcarea in orasul din ce in ce mai aglomerat. Cresterea tarifelor pentru parcare are ca scop descurajarea folosirii excesive a masinilor personale in centru si zonele cu trafic intens, incurajand astfel alternativele de transport mai prietenoase cu mediul, precum transportul in comun sau bicicletele.
In paralel, primarul Nicusor Dan a avertizat ca se va actiona ferm impotriva soferilor care refuza sa plateasca tarifele de parcare sau incalca regulile de parcare. Pentru a face fata acestei probleme, amenzile pentru nerespectarea regulilor de parcare vor fi majorate. La ora actuala, in Municipiul Bucuresti exista aproximativ 12.000 de locuri de parcare.
O ora de parcare in Bucuresti costa 5 lei acum, insa in cazuri exceptionale se poate ajunge pana la ridicarea autoturismului. Potrivit unui proiect de lege care se afla acum in dezbatere publica, taxele de parcare si amenzile ar urma sa creasca semnificativ incepand de luna viitoare. Mai exact, proiectul prevede ca amenda pentru neplata taxei de parcare poate ajunge de la 200 de lei pana la 1.500-2.500 de lei daca vorbim de persoane fizice sau de pana la 3.000 – 5.000 de lei in cazul persoanelor juridice.
Astfel, cresterea tarifelor pentru parcare si majorarea amenzilor vor incuraja atat utilizarea responsabila a masinilor personale, cat si respectarea regulilor de parcare in oras. Aceste masuri vor contribui la diminuarea traficului si la imbunatatirea calitatii vietii in Bucuresti, asigurand un mediu urban mai sustenabil.
„Neachitarea contravalorii penalitatilor stabilite cu titlu de daune interese prin nota de constatare intocmita de catre operatorul serviciului public de administrare a parcajelor apartinand domeniului public sau privat al Municipiului Bucuresti prin care a fost constatata neplata anticipata a tarifului de parcare de catre utilizatori, cu amenda cuprinsa intre 1.500 si 2.500 de lei pentru persoanele fizice, si intre 3.000 si 5.000 de lei pentru persoanele juridice”, transmite Primaria Bucuresti printr-un comunicat de presa.
Sursa foto: freepik.com
Ultimele NOUTATI
Mediul privat arata cartonasul rosu! Increderea managerilor in economia romaneasca s-a prabusit
Educatia financiara in familie: cum poti transforma o discutie banala in lectie de viata
Partenerii nostri
[Q&A] Accesul in REGES-online pentru angajatori si salariati. Raspunsuri de la specialisti
Incheierea contractului de servitute: Cine are dreptul si ce obligatii are
Bilet la ordin: Notiuni, caracteristici si utilizari
Pensia sociala in Romania: Cine primeste si care sunt criteriile de acordare