Alegerea dintre Google Maps si Waze a devenit tot mai dificil de facut pentru soferi in ultima vreme, cele doua aplicatii de sub tutela gigantului Google oferind functii din ce in ce mai similare. Waze se bucura totusi de un avantaj important, fiind aplicatia ce poate afisa informatii in timp real, detaliile din trafic fiind furnizate chiar de alti utilizatori ai aplicatiei. Utilizatorii Waze pot oferi informatii cu privire la pozitionarea radarelor mobile, gropilor nesemnalizate si accidentelor de circulatie. Cel putin in Romania, Waze este fara doar si poate aplicatia preferata a soferilor!
Google Maps a beneficiat in ultimii doi ani de o actualizare foarte importanta insa pentru soferii de masini electrice, acestia vazandu-se destul de des in situatia de a deschide aceasta aplicatie in dauna Waze. In 2019, Google Maps primea un update care facilita identificarea statiilor de incarcare pentru masinile electrice.
Chiar daca nu putem vorbi deocamdata despre o popularitate prea mare a masinilor electrice in Romania, numarul acestora a inceput sa creasca simtitor in ultimii ani. Tara noastra are insa dezavantajul unei infrastructuri extrem de precare la acest capitol, numarul statiilor de incarcare dedicate masinilor electrice fiind in continuare foarte mic. Tocmai din acest motiv, functionalitatea Google Maps de a afisa pe un anume traseu statiile de incarcare a fost extrem de apreciata in randul soferilor.
Soferii pot apela si la alte aplicatii pentru a afla unde sunt amplasate statiile de incarcare dedicate masinilor electrice, insa trebuie sa recunoastem ca este mult mai usor atunci cand aceasta facilitate este oferita chiar in cadrul aplicatiilor uzuale pe care le foloseste orice sofer atunci cand porneste la drum!
Waze face acum un nou pas in aceasta directie si introduce punctele de incarcare pentru masinile electrice pe harta din aplicatie. Din pacate insa, actualizarea este disponibila deocamdata doar pentru harta Statelor Unite ale Americii, ceea ce inseamna ca soferii romani mai au de asteptat. Totusi, aceasta functionalitate ar trebui sa se extinda destul de rapid si pentru continentul european!
Citeste si: Cum te poti uita gratis la Netflix: ai nevoie doar de un telefon Android
Ultimele NOUTATI
Craciunul saraciei: cum sa te feresti de cheltuieli haotice in perioada sarbatorilor
Craciunul inainte de 1989: cum petreceau romanii pe vremea lui Ceausescu?
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!
Trucul genial care te ajuta sa gatesti drobul pentru masa de Craciun intr-o ora!
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212
Nivelul normelor anuale de venit corespunzatoare unei camere de inchiriat pentru anul 2025
Te-ar putea interesa si
Desertul de Craciun gata in 30 de minute - reteta rapida care cucereste pe toata lumea
Cumparaturi de Sarbatori? Afla cele mai periculoase capcane care te fac sa cheltuiesti mai mult decat trebuie!