Si mai bine ar fi sa o comanzi si mai devreme de atat, pentru ca odata ce bateria autoturismului incepe sa dea rateuri, e semn ca trebuie inlocuita. Este de asemenea indicat sa mergi, de la primul rateu al masinii, la un service autorizat, pentru ca specialistii sa determine exact ce este in neregula cu acumulatorul. Odata ce ai stabilit insa ca trebuie sa inlocuiesti acumulatorul, e foarte important sa stii cum sa alegi unul nou. Iar criteriile ce trebuie respectate nu sunt deloc usoare.
Pentru a alege acumulatorul potrivit pentru masina ta, trebuie sa te uiti in manualul tehnic al masinii si sa afli exact ce capacitate trebuie sa aiba bateria, ce dimensiuni si ce amperaj trebuie sa respecte. Totodata, informeaza-te ce tip de acumulator iti recomanda producatorul masinii pe care o detii, ca sa ai o idee mai buna asupra a ceea ce ai nevoie. Poti analiza informatiile marcate si pe vechea baterie, de pe eticheta bateriei uzate poti afla de exemplu capacitatea de care ai nevoie . In ceea ce priveste capacitatea cilindrica, pentru masinile diesel, specialistii recomanda o baterie de minimum 750 A, iar pentru autoturismele cu benzină sunt recomandate acumulatoarele cu capacitate intre 390 si 480 de amperi.
Este esential sa achizitionezi un acumulator, piesa esentiala pentru orice masina, de la un brand cunoscut, dintr-un mediu sigur, fie ca e vorba de un magazin online sau un showroom. Important este sa fie specializat in comercializarea de componente auto. Vei gasi pe piata foarte multe tipuri de baterii auto, de la unele relativ ieftine si pana la unele foarte scumpe, iar in ceea ce priveste brandurile, in loc sa alegi un brand necunoscut, poti comanda baterii auto de la Autohut, unde gasesti baterii create de producatori de renume.
Avand in vedere ca in tara noastra, se intampla destul de des ca iernile sa fie unele geroase, trebuie sa fii foarte atent la ce fel de acumulator achizitionezi. Iti trebuie o baterie rezistenta la frig. Ia in considerare si temperaturi de minus 20 de grade Celsius pentru ca nu vrei sa ramai cu masina blocata in vreo statiune montana.
Odata ce ai cumparat o baterie noua, ai grija sa o intretii asa cum trebuie, astfel incat durata ei de viata sa fie conforma cu specificatiile producatorului. Astfel, daca nu o folosesti imediat dupa cumparare, incarc-o la maximum si apoi depoziteaz-o intr-un spatiu racoros, uscat, ferit de lumina.
Odata ce ai instalat-o in masina si ai pornit la drum, trebuie sa fii atent sa nu opresti motorul atunci cand stationezi pentru perioade scurte de timp. De asemenea, trebuie sa verifici constant tensiunea bateriei, fiind nevoie ca aceasta sa se incadreze in limitele specificate de producator. Este, de asemenea, foarte important sa mentii bateria curata. Poti folosi o laveta din microfibre antistatice, astfel incat suprafata bateriei sa fie tot timpul cat mai curata. De regula, durata de viata a unei baterii este de patru – cinci ani, insa daca este folosita in parametrii indicati si daca o intretii asa cum este indicat de catre producator, ea poate fi prelungita.
Ultimele NOUTATI
Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Partenerii nostri
Adaosuri variabile la salariu. Se vor inregistra in Revisal?
INS: Pensia medie lunara a crescut cu 6,4% in trimestrul III, ajugand la 2.582 lei
Angajarea persoanelor cu handicap. MASURI incepand cu luna ianuarie 2025
Casare partiala mijloc fix: Studiu de caz privind tratamentul contabil si fiscal
Declaratia unica: Din 2025, avem un Formular inteligent pentru Declaratia 212