Cum fac bani antreprenorii milionari inainte de a implini 20 de ani
reteaantreprenoriwebadolescentimilionari
In ultimul deceniu au aparut tot mai multi tineri geniali, care altadata inca se mai jucau cu masinutele si soldateii copilariei. Multi dintre acesti copii supradotati nici nu au de gand sa se imbogateasca, ci se complac in situatia de a se distra in spatiul virtual.
De exemplu, Mark Zuckerberg din New York a demarat de mic cu milioane de dolari si a ajuns, la nici 29 de ani, sa se bucure de miliarde in cont, folosindu-se in acest scop numai si numai de computer, pasiunea lui, potrivit La Tribune.
Exista si tineri care au intrat in afaceri si mai devreme. Britanicul nascut in Australia Nick D'Aloisio, a vandut firmei Yahoo la numai 17 ani o aplicatie realizata de el cu suma de 30 milioane USD.
Mai mult, un alt tanar britanic, Josh Buckley, a invatat singur tainele profesiei de programator, la varsta de 11 ani. Apoi, tanarul si-a dat drumul la o afacere in domeniu, pe care a vandut-o dupa 4 ani de evolutie pe piata.
Cu banii obtinuti, a plecat pentru studii la San Francisco, unde a pus bazele societatii "MinoMonsters", profilata pe realizarea de noi jocuri video cu aplicatie pe telemobil. In scurt timp, incasa un milion de dolari de la prestigioase firme de profil, interesate sa comercializeze jocurile produse de compania sa.
Adolescenta Juliette Brindak, de 16 ani, din SUA, a inceput sa creeze programe pe computer cu care sa-si distreze surioara mai mica, pana intr-o zi, cand a inventat persoajul "Miss O", care i-a adus recunoasterea si multi dolari in cont.
Domnisoara Juliette Brindak si-a lansat propria retea sociala "Miss O and Friends", cumparata mai apoi de compania "Procter & Gamble", dupa ce o estimase la 15 milioane dolari.
Tanarul Adam Hildreth, din Leeds, Marea Britanie, fascinat de lumea virtuala, la varsta de 14 ani lansa pe web propriile sale programe. In momentul in care acesta a observat ca persoane rau intentionate ii intercepteaza programele, pentru a intra in contact cu clientii sai, tanarul a realizat un program care sa-i puna la adapost propriile creatii web si a transformat totul intr-o afacere de succes.
Asa a luat nastere sistemul “Crisp Thinking”, destinat luptei impotriva indezirabililor. In scurt timp, adolescentul a intrat in topul celor mai bogati 20 tineri din Marea Britanie.
In SUA, fenomenul antreprenorilor adolescenti care sunt specializati pe web a cunoscut o asemenea evolutie, incat agentia de marketing online "Vertical Response" a lansat mai multe serii de concursuri pentru a selectiona tinerii programatori cu varsta intre 13 si 18 ani, capabli sa ajunga viitorii magnati ai web-ului.
Multi dintre acesti adolescenti au pornit la drum din initiativa proprie si sunt autodidacti. Expertii apreciaza ca mediul virtual si tehnologia actuala atrag din ce in ce mai multi adolescenti genii, care vor sa isi puna in valoare calitatile antreprenoriale si care ajung sa castige bani frumosi din creatiile lor.