Cele 4 reguli esentiale ale antreprenoriatului
reguliantreprenoriatantreprenorisuccesscopuriconcurenta
50% sau mai mult din tainele antreprenoriatului tin mai mult de psihic, decat de material. Antreprenorii se confrunta cu situatii bune si rele, ca tot omul. Tot ca tot omul, au (sau nu) noroc in afaceri. Pentru a supravietui, antreprenorul trebuie sa caute intotdeauna succesul, sa se ridice din propria cenusa si sa isi controleze destinul. Mai mult, antreprenorul Ken Sundheim spune ca oamenii de succes adopta unele filozofii de viata foarte sanatoase.
Esti norocos cand creezi acel noroc
Ai catalogat vreodata un om bogat drept "norocos"? Sundheim crede ca ne construim singuri norocul si ne controlam propria soarta. In loc sa iti doresti sa fi avut norocul altora, adopta metode care sa te ajute sa iti gasesti propria cale, munceste mai mult. Perseverenta este totul.
Stabileste-ti scopuri pe care poti sa le atingi
Stabilirea unui plan este cruciala pentru un antreprenor. Trebuie sa ai scopuri clare, altfel nu vei sti incotro mergi. Nu te teme de esec, atunci cand stabilesti unele planuri, ci continua sa iti imbunatatesti aptitudinile.
Invata din greseli, nu te lasa descumpanit
Exista multe aspecte importante, care te pot ajuta sa gestionezi o companie de succes, dar niciunul nu este la fel de important ca gandirea optimista, care iti va permite sa revii la normalitate, chiar si dupa ce gresesti. In calitate de antreprenor, o sa gresesti mult si ai doar doua optiuni: fie renunti la visuri si stai in banca ta, fie iti analizezi greselile intr-o maniera obiectiva si te asiguri ca ai invatat din ele, pentru a nu le repeta la nesfarsit. Nu plasa gunoiul sub covor, deoarece la un moment dat, o sa inceapa sa miroasa.
Trebuie sa iti placa foarte mult ceea ce faci!
Foarte des, antreprenorii demareaza o afacere datorita perspectivelor materiale care sunt asociate industriei respective. Care este problema? Ei invata rapid ca banii nu se fac "batand din palme" si concurenta este uriasa. Unui antreprenor trebuie sa ii placa intocmai ceea ce face si sa inceapa o afacere in functie de pasiunile si cunostintele sale.
Oricine isi doreste cu adevarat sa devina antreprenor poate sa isi indeplineasca visul si sa nu mai fie nevoit niciodata sa trimita un CV de angajare, spune Sundheim. Succesul nu insa peste noapte.