Bogdan Mocanu, antreprenorul roman din America pentru care pizza este un mod de viata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Bogdan Mocanu, antreprenorul roman din America pentru care pizza este un mod de viata Bogdan Mocanu, antreprenorul roman din America pentru care pizza este un mod de viata
de Manager.ro la 21 Aug. 2012
Urmareste-ne pe Google News
bogdan mocanuamericapizzaantreprenoriat

Pentru majoritatea oamenilor, pizza este un aliment ieftin si gustos, numai bun de consumat atunci cand nu ai timp sa gatesti ceva sau te grabesti. Pentru romanul Bogdan Mocanu, stabilit in America, pizza este un mod de viata.

Mocanu detine Dolce Vita, o firma care produce pizza in orasul Baton Rouge din Louisiana. Romanul pregateste si serveste singur pizza, intr-o rulota. Blatul este copt pe un cuptor cu lemne, care include si o piatra adusa din Napoli, locul in care Mocanu a mancat cea mai buna pizza, iar sosurile sunt pregatite dupa propriile sale retete speciale. 

 
Bogdan a plecat din Romania, unde avea un job platit cu 500 de dolari pe luna, prea putin pentru nevoile lui. El pune salariile mici din Romania pe seama politicienilor incompetenti. 
 
La sfatul unor prieteni, romanul a plecat sa lucreze intr-un restaurant pe o nava de croaziera. Atunci cand uraganul Katrina a lovit coasta Americii in august 2005, nava sa a ancorat in Port Allen pentru a oferi ajutor. Pe nava, care a gazduit refugiati, a conoscut pe femeia care avea sa ii devina sotie. 
 
Mocanu a fost concediat atunci cand angajatorul a aflat ca se intalneste cu o persoana de la bordul navei. A plecat apoi la New York, unde locuia unchiul sau si s-a angajat la restaurantul italian Florio's. Bogdan spune ca abilitatile sale in bucatarie s-au imbunatatit substantial in acea perioada. 
 
Apoi, romanul s-a intors in Louisiana si s-a casatorit. A fost trimis pentru un an in Romania pentru a finaliza procesul de emigrare. In 2009, s-a intors in Louisiana si s-a inscris la Culinary Institute din Baton Rouge. Dupa ce a ocupat un job la Nottoway Plantation, Mocanu s-a angajat la un restaurant din New Orleans. Acolo a invatat cam tot ce stie despre pizza. "Acolo am invatat sa gatesc pizza la cuptor cu lemne. M-au invatat si alte lucruri, precum sa pun branza pe pizza inainte de sos", a declarat Mocanu. 
 
Dupa opt luni, Bogdan s-a intors in Baton Rouge si s-a angajat la Hotelul Hilton din oras. La scurt timp, desi era bine platit, si-a dat seama ca doreste sa lucreze pentru el, nu pentru "o institutie". 
 
Mocanu a deschis Dolce Vita la inceputul acestui an, iar la scurt timp a fost acceptat in cercul din Baton Rouge al firmei Curbside, care opereaza rulote cu burgeri. Afacerea sa a prins aripi. 
 
Bogdan le ofera clientilor clasicele pizza cu pepperoni si cu branza, insa are si propriile specialitati: pizza cu rata si pizza cu sos bazat pe whiskey Jim Beam. "Uneori iau o multime de ingrediente si le arunc peste pizza ca sa vad ce gust are. Daca este bun, fac o reteta."
 
Desi se bucura de succes, Mocanu nu se gandeste deocamdata la o extindere. Ii plac lucrurile asa cum sunt in acest moment. "Acum castig suficienti bani pentru a-mi intretine sotia si fiul de 17 luni, ceea ce e de ajuns pentru mine. Afacerea mea a crescut sustinut si nu este deocamdata nimic de schimbat."

Via The Daily Reveille
Sursa foto: The Daily Reveille

Ultimele NOUTATI

Masa de Craciun,
Life Style

Masa de Craciun, "pe saracie". Romanii sunt nevoiti sa cumpere la suta de grame de Sarbatori

today26 Dec. 2024
Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad
Life Style

Mos Craciun a saracit! Putini mai primesc cadouri de lux sub brad

today25 Dec. 2024
3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024
Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori
Reteta zilei

Reteta originala de salata de boeuf cum sa pregatesti cel mai iubit preparat de sarbatori

today23 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an
Afla...

De ce nu trebuie sa pleci din casa de Craciun? Superstitii care iti pot afecta norocul in noul an

today23 Dec. 2024

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism
Astazi in istorie

3 preparate care nu lipseau de pe masa de Craciun in comunism

today24 Dec. 2024
De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie
Afla...

De ce nu trebuie sa speli rufele in ziua de Craciun? Superstitii care aduc ghinion in familie

today24 Dec. 2024
Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora
Reteta zilei

Friptura de Craciun? De ce nu e bine sa speli carnea de porc inainte de gatire pericolul pe care multi il ignora

today24 Dec. 2024
Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti
Reteta zilei

Masa de Craciun gata intr-o ora. Cum sa gatesti friptura de porc care se topeste in gura sfaturi de la bucatarii profesionisti

today24 Dec. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x