STUDIU Rentrop & Straton: Accesul la finantare este cea mai mare problema cu care se confrunta firmele din Romania
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
STUDIU Rentrop & Straton: Accesul la finantare este cea mai mare problema cu care se confrunta firmele din Romania
Peste o treime (35%) dintre managerii romani din firmele mici si mijlocii considera ca cea mai importanta problema cu care se confrunta in acest moment este accesul dificil la finantare, potrivit raportului "Accesul companiilor la finantare", realizat de Divizia Market Research a grupului romano-german Rentrop & Straton.
Identificarea si atragerea clientilor este o alta problema stringenta pe care o intampina 24% dintre managerii chestionati. Legislatia este problematica pentru 18% dintre respondenti, costurile sunt un impediment pentru 15% dintre cei chestionati, iar competitia cu alte companii are cea mai mica pondere - 6%.
"Alte probleme, intampinate de manageri in administrarea firmei, au fost reprezentate de fluxul de numerar (lichiditati de numerar scazute cauzate de incasarile intarziate), lipsa de personal calificat, concurenta neloiala si efectele crizei financiare", se arata in studiu.
Ce surse de informare folosesc companiile atunci cand cauta surse de finantare
Internetul reprezinta pentru majoritatea managerilor romani (72%) principala sursa de informare in luarea deciziilor privind finantarea firmei. Totodata, 60% din manageri obtin informatiile direct de la finantatori, 36% folosesc mass-media ca unealta de informare, iar 25% apeleaza la firme specializate.
Creditele bancare si fondurile proprii sunt cele mai cunoscute surse de finantare
Pentru 81,3% din managerii romani, creditele bancare sunt cele mai cunoscute surse de finantare, dupa fondurile proprii (97%). Urmeaza fondurile disponibile prin programe ale Uniunii Europene (58,9%), leasingul (57,1%), creditele de la furnizori si clienti (41,8%), fonduri imprumutate de la cunoscuti (33,7%), finantarea prin programe ale Guvernului Romaniei (31,5%), creditele pe efecte de comert (factoringul si scontarea) in proportie de 19,8%, emiterea de actiuni (14,9%) si de obligatiuni (11,3%). Pe ultimul loc, ca sursa de finantare cunoscuta, se situeaza fondurile de capital de risc, inregistrand 4% din optiunile managerilor participanti la cercetare.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.027 de respondenti, in perioada 1 - 22 iunie 2011, de Divizia Market Research a grupului romano-german Rentrop & Straton, liderul pietei de informatii specializate din Romania.
Pentru mai multe informatii: Cristina Apopei, Project Manager, e-mail: cristinaa@rs.ro.
Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special de mai jos?
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE
Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special "E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"