Semne ca flirtati cu ruina financiara
ruina financiarastrutfacturiplatibanicredit
Linia de demarcatie dintre solvabilitate si avaria financiara este mai subtire decat ne imaginam. Din nefericire, multi nu-si dau seama ca sunt in partea gresita a granitei decat atunci cand este prea tarziu, suferind de ceea ce expertii numesc "sindromul strutului".
Cum se manifesta sindromul strutului: stiu ce se intampla, dar prefer sa nu ma gandesc la asta acum. Insa, cu cat constientizam mai devreme problemele legate de datorii, cu atat mai repede le putem rezolva.
Exista mai multe semne care va arata ca sunteti intr-o relatie mult prea dulceaga cu ruina financiara. Daca unul sau mai multe dintre ele va suna cunoscut, este timpul sa cereti ajutor.
Faceti echilibristica platind facturile?
Daca platiti cu intarziere ceea ce datorati pentru ca nu puteti respecta termenele limita este o indicatie precisa a problemelor financiare. Daca platiti tarziu pentru ca va e lene va "ajuta" sa aruncati banii pe fereastra.
Un simptom grav al problemelor financiare il reprezinta jonglarea cu facturile lunare, facand plati suficient de mari si de frecvente pentru a putea rula serviciile, fara sa se faca o plata completa si in timp util.
Va bazati pe castigul la loterie?
Daca stabilitatea financiara propusa se bazeaza pe o recompensa ulterioara nesigura, cum ar fi, de exemplu, o mostenire, vanzarea unei case sau castigul la loterie, finantele va sunt in cumpana.
Acesta este si un simptom al unei probleme mai profunde: lipsa capacitatii de a vedea realitatea.
Va jucati de-a hocus-pocus cu cartile de credit?
Cartile de credit sunt cel mai comod mod de a face achizitii fara a fi nevoit sa porti bani si pentru a castiga si mici recompense.
Dar, daca datoria pe cardul de credit creste constant si nu puteti sa acoperiti decat plati minime, bilantul va fi unul negativ. Daca esuati sa acoperiti minimum de plati pe o perioada mai mare de 60 de zile, rata va poate creste, situatia financiara inrautatindu-se.
Aveti pusculita goala?
Daca nu puteti pune deoparte o mica suma de bani, finantele dumneavoastra sunt pe un teren de nisipuri miscatoare.
Economisirea banilor este tot un tip de cheltuiala si ar trebui sa fie luata in considerare atunci cand se face alocarea bugetara. Daca se strica masina sau ceva in casa si nu aveti economii, v-ati ars.
Desi este greu sa economisim, poate fi si mai greu sa nu o facem. Multi oameni se bazeaza pe credite pentru bani suplimentari, dar acestea nu au utilitate in situatii de urgenta.