"Am avut un final excelent pentru un an de exceptie, iar rezultatele din ultimul trimestru ne-au depasit asteptarile (...) Divizia Mobile a eBay a incheiat anul cu plati procesate in valoare de 13 miliarde de dolari – mai mult decat dublu comparativ cu 2011 – in timp ce PayPal a procesat plati mobile in valoare de 14 miliarde de dolari, triplu comparativ cu anul anterior. In 2012, ne asteptam ca valoarea platilor mobile procesate sa depaseasca 20 de miliarde de dolari,", spune John Donahoe, President & CEO eBay Inc.
eBay a raportat venituri de 4 miliarde de dolari in ultimul trimestru al anului trecut, in crestere cu 18% comparativ cu aceeasi perioada din 2011. Pentru intreg anul trecut, veniturile companiei au crescut cu 21%, la 14.1 miliarde de dolari.
PayPal a avut venituri anuale in valoare de 5,6 miliarde de dolari in 2012, in crestere cu 26% fata de 2011 si care au reprezentat 40% din veniturile totale ale eBay. Operatiunile internationale ale PayPal au generat mai mult de jumatate din veniturile totale ale companiei pe 2012, 25% din aceste venituri provenind din comertul transfrontalier.
PayPal a procesat 692 milioane de tranzactii doar pe parcursul ultimului trimestru din 2012, cu o medie de 5.200 tranzactii pe minut ori circa 7.5 milioane de tranzactii pe zi.
PayPal, care a generat o parte importanta a veniturilor eBay in 2012, a continuat sa isi extinda activitatile si avea, la finalul anului trecut, 123 de milioane de conturi active, cu 15% mai multe comparativ cu anul precedent. Pe parcursul ultimului trimestru, PayPal a inregistrat lunar 2 milioane de conturi noi.
Rezultatele inregistrate de PayPal in 2012 au fost impulsionate de adoptarea platformei ca sistem de plati de catre tot mai multi comercianti si consumatori, expansiunea geografica si intensificarea comertului transfrontalier.
Cat au cheltuit utilizatorii romani de PayPal anul trecut?
Peste o treime dintre romanii care folosesc PayPal au cheltuit mai mult de 900 RON pentru achizitii online (39%), urmati de cei care au dat 100-299 RON pe produse achizitionate online si cei care au platit 700-899 RON pentru cumparaturi online. Atunci cand este vorba de achizitii online, Romania si Slovacia sunt pe primele locuri in CEE (39%), urmate de Cehia (33%), Ungaria (26%) si Polonia (22%), este concluzia “Brand Availibility in CEE”, studiu realizat de PayPal cu ajutorul a 12,000 dintre utilizatorii sai din Polonia, Cehia, Slovacia, Romania si Ungaria.
Utilizatorii romani de PayPal care cumpara din strainatate au declarat, in cadrul studiului, ca fac acest lucru datorita preturilor mai mici (44%), o motivatie prezenta si la consumatorii din celelalte piete din Europa Centrala si de Est. Alte motive mentionate de romanii care folosesc PayPal sunt dorinta de a avea o anumita versiune a unui produs (17.5%) sau un brand ori model (17.1%) care nu sunt disponibile pe piata locala. Din punct de vedere al disponibiltatii produselor pe pietele locale, piata din Romania este similara cu acelea din Ungaria, Polonia, Cehia sau Slovacia.
O treime dintre romanii care folosesc PayPal (32%) fac cumparaturi online o data pe trimestru, în timp ce o cincime (18,5%) cumpara online o data pe semestru si 17% fac achizitii online mai des decât o dată pe lună. Restul celor care au răspuns la studiu fac cumparaturi online o data pe luna, o data pe an sau mai rar de atat.