Interviu cu Flaviu Pop: Management HR in echipele de top in Romania
managementul resurselor umaneflaviu popmanagement hrresurse umane
Cele mai importante investitii pentru orice afacere raman cele in capitalul uman. Acest lucru se intampla pentru ca echipele sunt cele care executa viziunea. Si asa cum ne-am astepta, echipele functioneaza la calibru optim atunci cand la carma sunt oameni puternici, leaderi cu viziune clara, profesionisti care pot realiza alinierea dintre obiectivele angajatilor cu cele ale companiilor.
Lucrurile sunt mai dificile ca acum cativa ani, pe fondul unei crize economice prelungite. Din pacate, criza a facut si continua sa faca ravagii in companiile de pretutindeni, cu precadere acolo unde managementul resurselor umane nu se realizeaza in mod optim.
Am ales sa adresam cateva intrebari unui expert din domeniul HR, Flaviu Pop. Cu 15 ani de experienta in Resurse Umane, fost Director de HR in companii de renume precum Procter & Gamble sau Ursus, Flaviu Pop ramane una dintre cele mai puternice voci din domeniu.
In cadrul unui interviu acordat pentru LegislatiaMuncii.ro, Flaviu Pop prezinta cateva dintre cele mai importante aspecte ce tin de HR, managementul resurselor umane, employee engagement, efectele crizei economice asupra angajatilor si elementele esentiale ce compun o echipa de succes.
Maria Nicutar : Angajatorii se plang adesea ca au in echipe oameni slab pregatiti, nemotivati , lipsiti de pasiune si care nu doresc sa isi asigure progresul profesional. Care credeti ca sunt cei mai importanti factori care declanseaza aceste neajunsuri?
Flaviu Pop : Din experienta mea, calitatea leadership-ului da in primul rand tonul aparitiei sau nu a fenomenului de engagement. Engagement-ul este ceva mai mult decat simpla motivare a angajatului, este determinarea lui sa depuna eforturi suplimentare discretionare, doar datorita convingerii lui ca “merita” sa faca acest lucru, adeseori chiar si in lipsa unei recompense!
Iar liderii netalentati se ascund de cele mai multe ori sub scuze clasice cum ar fi lipsa resurselor : financiare, de timp sau de oameni, cand adeseori de la ei porneste totul : calitatea si competentele oamenilor recrutati, atragerea de fonduri/resurse prin folosirea de argumente pertinente, creativitatea in alinierea obiectivelor, role modelling in energizarea subordonatilor si inspiratie in crearea unei viziuni tangibile !
Maria Nicutar : Cat de deschisi sunt angajatorii pe timp de criza la ideea de a beneficia de consultanta HR? Investesc in acest domeniu asa cum ar trebui? Ce se intampla cand neglijeaza aceste investitii sau le trec la capitolul cheltuieli?
Flaviu Pop : As raspunde cu putin umor la aceasta intrebare :
-
cei care nu au investit in recrutare, cheltuiesc acum pe training …
-
cei care nu au investit in training, cheltuiesc acum pe consultanta …
-
cei care nu au investit in consultanta, cheltuiesc acum pe toate...
Maria Nicutar : Care sunt cele mai importante 3 elemente care asigura congruenta unei echipe de profesionisti de top?
Flaviu Pop : Valorile comune
Obiectivele aliniate
Leadership de calitate
Maria Nicutar : Care sunt cele mai bune strategii de motivare a angajatilor, luand in considerare gandul ca bugetul este solid si poate face fata solicitarilor de bonusare.
Flaviu Pop : ...
Cititi continuarea aici >>>
Sa aveti succes in tot ce faceti!
Maria Nicutar
Jurnalist de Legislatia Muncii, Afaceri si HR