1. In avioane presiunea cabinii este setata pentru o altitudine de 2.300 – 2.700 de metri. Cu mai putin oxigen care-ti intra in corp abilitatea de a gandi este clar afectata, considera cei de la publicatia Business Week.
2. Cand lucrezi la peste 2.500 de metri altitudine va trebui sa te concentrezi mai mult pentru a-ti pune ideile in ordine. Asemeni culturistilor, te vei trezi ca mormai incercand sa-ti amintesti anumite detalii legate de serviciu.
3. Fluctuatiile de presiune din cabina iti pot da dureri de cap, la propriu, fapt care te va impiedica sa ai o constanta in ganduri, spune profesorul Jan Stepanek, specialist in medicina aerospatiala.
4. Munca in aer este si mai grea pentru cei care nu sunt intr-o forma fizica foarte buna. La nivelul solului, celulele rosii au o saturatie de oxigen de 97%, in timp ce, la o altitudine de peste 2.300 de metri aceasta scade la 87%. Inima va pompa sangele ceva mai greu, de aici si senzatia de ameteala, spun specialistii.
5. Oboseala apare mai repede atunci cand esti deshidratat din cauza aerului uscat din cabina de zbor.
6. Daca se intampla sa mai fii si un pic mahmur, sansele tale pentru munca la inaltime tocmai au scazut drastic.
7. Vei avea sanse foarte mari sa te simti depresiv, cel putin asa arata un studiu facut de Boeing in anul 2007. Cei 500 de subiecti au dat semne de oboseala, dureri de cap dar si de disconfort accentuat.
8. In cazul in care calatoresti cu un low-cost, cele mai bune locuri sunt cele din dreptul aripilor, unde este ceva mai mult spatiu si pentru picioare si eventual si pentru laptop. Din pacate, tot acolo se afla si motoarele, iar zgomotul scos de acestea nu este tocmai unul placut, ceea ce face ca factorul de stres sa creasca.