7 teste pentru afacerile mici de succes
testeafacerisuccessistememarketingelemente
Compania ta nu va fi niciodata mai mare decat sistemele care o sustin. Problema poate sa fie sistemul de angajare, sistemul de contabilitate, sistemul de marketing, sistemul informational, cel de vanzari, de instruire sau oricare alt element. Iata sapte teste de "anduranta" pentru afacerea ta.
1. Testul descentralizarii. Un sistem exceptional pune puterea in mainile acelei persoane care interactioneaza in fiecare zi cu clientii. Impinge controlul si energia dincolo de usile biroului, direct in prima linie a frontului.
2. Testul intuitiv. Acest test vizeaza simplitatea unui anumit sistem care face parte din angrenajul afacerii tale. Acesta trebuie sa fie accesibil angajatilor. Altfel, veti munci mai mult decat era preconizat.
3. Testul de convenienta. Orice sistem nou trebuie sa usureze viata d-vs si a angajatilor, nu sa o ingreuneze. Ar trebui sa salveze timp si bani. Acest lucru pare simplu, dar ganditi-va la cate companii investesc bani in ceva inutil.
4. Testul automatizat. Sistemele sunt folosite pentru a rutiniza munca. In trecut, aceasta era dusa la bun sfarsit de capitalul uman. Intreaba-te daca acest sistem automatizeaza activitatea sau nu.
Daca transforma activitatile monotone intr-un proces automatizat, atunci l-ai ales bine. Daca este utilizat la activitati mai sensibile si complexe, atunci lasa tot persoanele angajate sa execute asemenea task-uri.
5. Testul de uniformitate. Cel mai bun moment in care poti optimiza un sistem este atunci cand lucrurile se petrec uniform. Cel mai prost moment este sa implementezi un element despre care nu cunosti mare lucru.
Daca nu poti procesa 85% din lucruri prin aceeasi strategie metodica, atunci ai nevoie de ceva timp de instruire, pana cand vei adopta noul sistem.
6. Testul privind reglementarea. Un element critic al unui sistem extraordinar este autoreglementarea. Cu alte cuvinte, ar trebui sa fii notificat atunci cand ceva nu functioneaza.
7. Testul privind scopurile. Nu instala un sistem de management daca nu stii de ce ai nevoie de el. Numarul companiilor care adopta anumite sisteme doar pentru a le adopta este considerabil. Raspunde la toate intrebarile referitoare la acest upgrade:
a) Care este scopul definit al acestui sistem?
b) Ce meserie sau activitate va inlocui?
c) Ce beneficiu va aduce in companie?
d) Cand imi vor recupera costul implementarii sistemului?
e) Cum contorizam rata de succes a sistemului?