In 2010 s-au consemnat in Bucuresti 63.551 de infractiuni de furt. Circa 75% din acestea au fost de componente auto, furturi din rafturile magazinelor, din genti sau buzunare, se arata in bilantul Politiei Capitalei pe anul trecut. Alte 5,8% sunt furturi din locuinte, din care 1,7% au fost comise prin efractie.
Au fost consemnate si aproape 2.000 de cazuri de talharie, victimele fiind in special femei si copii. Principalul mod de operare a infractorilor a fost smulgerea de obiecte (75%) - telefoane mobile, bijuterii sau genti. In sase cazuri, pentru intimidarea victimelor, autorii au folosit arme presupuse a fi de foc.
Infractiunile de omor (23 fapte) reprezinta 0,1% din total si au fost comise in principal pe fondul consumului de alcool si prin folosirea de arme albe sau diverse obiecte contondente.
Au fost constatate 726 infractiuni de evaziune fiscala, fiind cercetate 609 persoane, din care 32 au fost retinute.
Numarului de accidente rutiere, 939, s-a redus fata de cel de 1.034, consemnat in 2009.
Din fericire, numarul infractiunilor nu a fost cu mult mai mare comparativ cu 2009, chiar daca 2010 a fost un an marcat de dificultati economice. Cresterile nu au fost mai mari de 4% pe niciuna din categoriile prezentate mai sus.
Pentru infractiunile constatate au fost cercetate 23.438 persoane, din care 1.784 in stare de retinere sau arest preventiv, reprezentand 19% din totalul national.
Principalele prioritati ale Politiei Capitalei anul trecut au fost: prevenirea infractiunilor care implica violenta, combaterea evaziunii fiscale, prevenirea si combaterea evenimentelor rutiere grave si reducerea vulnerabilitatilor de risc infractional in unitatile de invatamant.
Geamul de la oglina dumneavoastra a fost mai putin important si probabil cel care vi l-a furat nu a fost prins niciodata.
Partenerii nostri
Care sunt plafoanele pentru platile in numerar in anul 2025? Specialistii explica
Angajarea persoanelor cu dizabilitati - demersuri necesare, in 2025
Neplata drepturilor salariale. Rolul si limitele competentei Inspectiei Muncii
Expert contabil cu microintreprindere: Ce trebuie sa stiti despre veniturile cumulate?
Ordinul de compensare: CE reprezinta si CUM se sting datoriilor intre doua societati
Suspendarea activitatii la ONRC: Atentie la obligatia transmiterii fisierului SAF-T!
Te-ar putea interesa si