Esecul motiunii de cenzura poate duce PNL la guvernare in 2020

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Esecul motiunii de cenzura poate duce PNL la guvernare in 2020
Esecul motiunii de cenzura poate duce PNL la guvernare in 2020
de Magda Florea la 19 Iun. 2019
Urmareste-ne pe Google News
motiune cenzurapnlpsdaldepro romaniamotiune senatplen senatvotviorica dancilacalin popescu tariceanu

Motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Cabinetului Dancila nu a trecut de votul de marti din Parlament. Motiunea a picat cu 200 de voturi "pentru", 7 "impotriva si 3 abtineri. Liberalii nu au reusit sa rastoarne Guvernul, iar PSD si ALDE raman la Guvernare datorita majoritatii poltice care a dovedit inca o data ca se poate mobiliza, chiar daca partidele de guvernamant traverseaza un adevarat cutremur intern. Ceea ce s-a intamplat marti este, totusi, in avantajul Partidului National Liberal.

Faptul ca motiunea de cenzura impotriva Guvernului a picat nu poate decat sa ii bucure pe liberali, dar si pe celelalte partide de Opozitie. Poate ca suna sarcastic, dar este adevarat. 

Nu era momentul oportun pentru Partidul National Liberal sa vina la guvernare. Venirea la guvernare a Partidului National Liberal inseamna "sinucidere politica", a spus chiar Raluca Turcan la dezbaterile pe motiunea de cenzura. Practic, PNL are in fata o tara indatorata peste masura din exterior, cu deficit bugetar, deficit de cont curent, cu cheltuieli publice uriase, cu economia pe butuci, cu justitia in piuneze si cu grave erori diplomatice in politica externa. 

 
Guvernarea PNL in acest moment nu inseamna ceea ce isi imagineaza alegatorii, nu inseamna ca brusc nu mai e Dancila si totul se transforma in lapte si miere. Guvernarea PNL inseamna compromisuri notate in pacturi cu celelate partide de Opozitie, adica intelegeri pe Putere cu fosti social-democrati din PRO Romania, dar si cu membrii UDMR, ceea ce inseamna tensiuni, negocieri, lupte interne pentru putere, pentru functii, pentru scaune de ministri. Pe de alta parte, preluarea guvernarii de catre PNL poate duce la pierderea electoratului care s-a mobilizat la alegerile din 26 mai, dand un vot de blam actualei Puteri.

Daca PNL prelua acum fraiele Guvernului, nu isi putea aplica propriul program politic, ci trebuia sa impace orgoliile formatiunilor de Opoizitie care au sustinut motiunea. Practic, PNL trebuia sa "cada la pace" cu PRO Romania, UDMR, USR PLUS si PMP, sa negocieze cu fiecare partid in parte, iar coabitarea in Guvern intr-o maniera atat de fragmentata era destul de dificila in contextul tensionat in care se afla acum Romania. 

Pe de alta parte, PNL avea la dispozitie doar un an, pana la alegerile parlamentare din decembrie 2020, pentru a dovedi romanilor ca pot sa repare erorile facute de PSD, de exemplu, cu Ordonanta 114, cu pensiile speciale, cu tentativele de supunere politica a justitiei si asa mai departe. Era prea putin timp pentru provocari atat de mari, care trebuiau rezolvate la masa negocierilor cu partide alcatuite din traseisti politici (cum este cazul PRO Romania) sau din personaje care, de-a lungul istoriei post-decembriste, au dovedit o atitudine cat se poate de oportuinista (precum UDMR, care s-a infratit cu toti care au preluat puterea si au inclinat balanta in favoarea cui le-a convenit, de fiecare data).

Motiunea de cenzura nu a fost un test picat de PNL. Liberalii si-au facut datoria morala fara de cetatenii care au votat pentru ei in 26 mai, si era tot ce puteau face, constitutional, pentru a rasturna Guvernul. Motiunea de cenzura atesta faptul ca majoritatea parlamentara alcatuita de PSD in 2009 este inca foarte puternica si are ca unica miza tragerea cu dintii de Puterea pe care, cel mai probabil, o vor pierde la alegerile de anul viitor.

Pracitc, PSD a votat pe principiul "acum ori niciodata", din disperare de a mai trage de timp si a mai ramane in fruntea tarii o perioada. O decizie care este in favoarea PNL, desi aparent am fi tentati sa credem contrariul, dar care ii va descalifica pe social-democrati in lunile urmatoare.

Scandalurile si gafele PSD-ALDE vor continua, masurile haotice isi vor face si mai vizibile impactul in economie, si electoratul dus de Dragnea sub pragul minim istoric, de sub 25%, va scadea si mai mult. 


Update: Motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului Dancila a picat, cu 200 de voturi "pentru", 7 "impotriva si 3 abtineri. Pentru trecerea motiunii, era nevoie de 233 de voturi. PSD ramane la guvernare. 


Update: Sesiunea de dezbateri s-a incheiat. Incepe votul secret


Update: Viorica Dancila ii raspunde Ralucai Turcan la acuzatiile confrom carora economia tarii "e pe butuci" si la faptul ca PSD si-a pierdut legitimitatea guvernarii la alegerile europarlamentare. Dancila ii raspunde si liderului USR, Dan Barna:
 
" Dna Turcan, vorbiti de ignorarea votului oamenilor. Noi am invata din acest vot, am vazut care sunt greselile si nu le repetam. Dar dvs ignorati ca romanii au votat in 2016 ca PSD sa guverneze aceasta tara. Incercati sa intelegeti diferenta, am sa rog pe cineva sa va explice. Mai usor cu amenintarile, stimata doamna. Stiu ca puteti sa va dati doctoratul pe plangeri penale. O sa faceti plangeri penale si impotriva tuturor celor care nu v-au votat? Asta e democratia? Cine nu e cu mine e impotriva mea si ii fac plangere plangere penala?
 

Oamenii nu apreciaza ura, jignirile, as fi vrut sa veniti cu argumente. Daca tot vorbiti de partidulete, cred ca faceti referire la PD, nu la PSD. Ati devenit mult prea devreme aroganti si aceasta aroganta va va duce la pierzanie, cum a facut-o si alta data. Ne vom vedea dupa viitoarele alegeri si vom vedea daca veti mai avea aceeasi aroganta. Dl Citu a recunoscut ca nu aveti program de guvernare. Deci cum vreti sa guvernati aceasta tara? Dl Barna, chiar sunteti in stare de orice? Sa duci in derizoriu rezultatul presedintiei romane a UE nu va faceti cinste".

Update:  Florin Citu, PNL:
 

"Ati reusit sa faceti de ras Romania lasandu-l pe Teodorovici sa mearga in ECOFIN sa propuna sa scoata o lista de paradisuri fiscale. Ati pierdut locul de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU"


Update: Victor Ponta, liderul Pro Romania a facut declaratii:
 

"Vreau sa fac precizarea de la inceput ca parlamentarii Pro Romania nu am semnat textul acestei motiuni, dar vom vota. Nu am semnat pentru ca a fost un fake de la inceput, cand vrei sa dai joc guvernul trebuie sa pui ceva in loc. Vom vota insa pentru motiune pentru ca vrem sa atragem atentia Guvernului, asupra adevaratelor probleme cu care se va confrunta in perioada urmatoare cu situatia economica, sociala si bugetara a Romaniei.
 
 Poate o sa vedeti filmul despre accidentul de la Cernobil, sa vedeti cum arata o bomba bugetara. Desigur, au fost doi ingineri nebuni, Dragnea si Valcov. Bomba a explodat deja, chiar daca nu vedeti inca"


Update: Calin Popescu Tariceanu, liderul ALDE, le vorbeste parlamentarilor:

"Am trecut prin nenumarate motiuni de cenzura, timp de 4 ani ca fost premier am fost confruntat cu motiuni de cenzura nenumarate, niciuna de succes. Am dat piept cu tot felul de acuzatii, unele de-a dreptul desantate, hilare, pentru ca am inteles ca acesta este jocul democratic, e dreptul Opozitiei, stau rudele si prietenii si va urmaresc, e un spectacol. Totusi, cred ca textul prezentei motiuni mi-a pus capac. Nu cred ca Guvernarea PSD-ALDE e una perfecta. Am facut si lucruri bune, unele foarte bune, dar am facut si greseli.

Va burdusiti listele cu fosti securisti si ni-i prezentati next generation. Va comportati ca si cum ati castigat toate algerile pe urmatorii 2 ani si de parca vi se cuvine si presedintia CE, si NATO.
 
Ati castigat doar o mica batalie politica ce nu va aduce niciun fel de castig"

Update: Dan Barna, presedintele USR, a facut declaratii acide la adresa aliantei de Guvernare, in Parlament:
 
"Guvernul Dancila a fost o greseala de la bun inceput si este o catastrofa in prezent. Ce conteaza cel mai mult e ca dupa 26 mai acest guvern nu mai are sprijinul poporului, romanii nu mai vor sa fie facuti de ras in Europa. Ati ignorat protestele, ati incercat sa spargeti manifestatiile prin forta, apoi ati jignit romanii din diaspora in toate felurile si apoi ati incercat sa ii impiedicati sa voteze. Acest guvern e creat dupa chipul si asemanarea creatorului sau. Nu va doresc soarta dlui Dragnea, dar vrem dreptate pentru romanii abuzati ..."


Update: Raluca Turcan a luat cuvantul, din partea PNL:

 
"Tot ce am scris in motiunea de cenzura v-au spus-o romanii la vot pe 26 mai. Oamenii au dat un vot clar impotriva ticalosiilor PSD-ALDE ridicate la nivel de plitica de stat - 10 august, Topoloveni, cozi si umilire la vot, parole de acces la intrarea in orase. Pentru toate acestea oamenii au dat un vot cu naduf. Romanii au votat impotriva coruptiei politice. Nu incercati sa va derobati de responsabilitate si sa veniti ca un Guvern apretat: sunteti guvernul incompetent si nedemocratic al lui Liviu Dragnea. Cel putin doi ministri ar trebui sa fie astazi langa Liviu Dragnea.
 
Sunt voci care spun ca ar fi sinucidere politica daca am prelua guvernarea acum. Intr-adevar, economia e pe butuci. Dar cine ar fi mai ticalos? Oricand dintre cei care si-au asumat semnarea motiunii de cenzura pot sa ofere Romaniei decizii care macar sa nu ne aduca in situatia de a plati 15 miliarde de lei pe dobanzi la datoria publica doar pe anul 2019.
 
 Putem oferi oricand un guvern care sa faca legal studii de fezabilitate sa demaram la propriu constructiile de autostrada"


Update:  Florin Iordache face declaratii din partea PSD:

"Daca mi s-ar cere sa descriu intr-un cuvant textul motiunii de cenzura as folosi "ipocrizie".Cat de multa ipocrizie poate fi sa criticati un guvern ca a emis prea multe OUG, cand presedintele vostru si voi v-ati facut obiceiul sa blocati tot ce adopta Parlamentul. Cum pretindeti ca vreti binele magistratilor cand vreti sa desfiintati ceea ce vor magistratii - Sectia Speciala.  Cat de ipocrit poti sa fii, dupa ce ai taiat salarii, ai crescut taxele peste noapte si ai trimis peste 700.000 de oameni in somaj, sa vii sa critici PSD. Tocmai voi veniti sa ne spuneti noua ca ducem tara in dezastru?"


Update: Dancila a luat cuvantul la dezbaterile din Parlament:

"E a treia oara cand vin in Parlament cu ocazia unei motiuni de cenzura si observ aceeasi abordare a Opozitiei: mistificarea adevarului. Nu am gasit nici macar o idee constructiva in textul motiunii. Textul arata incapacitatea opozitiei de a livra un proiect serio acestei tari. Va intreb cu toata sinceritatea: Chiar va doriti sa veniti la guvernare? Eu stiu ca nu. Nu am vazut nicio propunere de program de guverare, nicio masura benefica, nicio idee concreta".

Citeste si: De ce ar fi bine ca motiunea SA PICE
 

Inainte de inceperea dezbaterilor, Dancila a spus ca nu are nicio emotie, pentru ca are incredere in social-democrati si in membrii ALDE.
 
"Nu am nicio emotie, am incredere in colegii mei, am incredere in partenerii de alianta”, a spus Viorica Dancila, la Parlament.
 
Ea a spus ca „nu este nevoie” sa discute despre acest subiect cu cei din ALDE.
 
"Sunt oameni in care am incredere, oameni care dau dovada de foarte multa responsabilitate si astazi vom vedea rezultatul”, a raspuns Dancila, potrivit Mediafax.

In tabara cealalta s-au facut ultimele calcule pe motiune. Iata cum arata matematica parlamentara inainte de vot

Update: Au inceput dezbaterile pe motiunea de cenzura. Tensiuni Parlamentul Romaniei

PNL, la distanta de 20 de voturi pentru a rasturna Guvernul si a o trimite acasa pe Dancila


Miercurea trecuta, PNL a depus motiune de cenzura impotriva Guvernului. Calculul matematic din Parlament, este, teoretic, inca in avantajul celor de la PSD-ALDE. Marti, motiunea va fi dezbatuta, si ramane de vazut daca, in saptamana ce a trecut, Ludovic Orban a reusit sa convinga parlamentari de la PSD sa sustina rasturnarea Guvernului.

Citeste si: Cine va alcatui Guvernul PNL, daca motiunea de cenzura trece

Matematic vorbind, Opozitia si Puterea sunt la distanta de 20 de voturi, in avantajul PSD-ALDE. Diferenta a fost redusa de cei doi parlamentari care s-au mutat de la PSD, la PRO Romania.

Este vorba despre deputatii PSD Mihai Mohaci si Mihai Valentin Popa. Cei doi au mai plecat o data de la PSD la Pro Romania in decembrie anul trecut, insa dupa o saptamana au revenit in PSD. Momentan, la motiunea de cenzura, cei doi vor fi membri PRO Romania, formatiunea condusa de fostul premier, Victor Ponta.

Motiunea va ajunge la vot in plenul reunit al Senatului, cel mai probabil, saptamana viitoare. Pana atunci se vor purta negocieri de catre PNL, pentru a sustine motiunea, si de PSD, pentru a nu sustine initiativa de a darama Guvernul.

Ludovic Orban, presedintele PNL, a spus ca va purta negocieri "om la om" cu membrii PSD si ALDE, pentru a convinge cat mai multi parlamentari sa voteze motiunea. Insa acest lucru este imposibil de infaptuit pentru ca, indiferent daca unii parlamentari PSD vor dori sa voteze motiunea, acest lucru nu se va putea. Explicatia: Dancila vrea sa evite orice posibila "tradare", asa ca a decis ca social-democratii sa nu voteze deloc, ci doar sa asigure cvorumul necesar sedintei de dezbatere a motiunii.

O carte importanta o va juca si ALDE, care e greu de crezut ca va abandona PSD, tinand cont de faptul ca inca alcatuiesc alianta de guvernare, si liderii ambelor partide, atat Tariceanu, cat si Dancila, tin cu dintii de guvernare. Guvernare care, cel mai probabil, se va finaliza dramatic pentru ambele formatiuni la alegerile de anul viitor, insa pana atunci, raman "pe baricade", impreuna, uniti de promisiuni si angajamente reciproce.

UDMR, joaca cartea derutei. La fel ca de fiecare data in ultimele trei decenii, UDMR va alege calea care ii asigura pozitia in fruntea tarii, cu orice pret. Daca in ziua votului, balanta va inclina catre Opozitie, UDMR va sustine motiunea, daca nu, nu. E pe cat de simplu, pe atat de josnic modul in care un partid minoritar reuseste sa acapareze teren si putere, de la an la an, doar prin astfel de jocuri de culise.

Pana in ziua depunerii motiunii, UDMR nu a prezentat nicio pozitie ferma cu privire la motiune, ceea ce indica faptul ca asteapta sa vada "care pica mai bine" si lui sa i se alature.

 De asemnea, Victor Ponta a anuntat ca cei 21 de parlmentari ai sai nu vor semna textul, dar vor veni la vot. Potrivit unor surse, Ponta ar fi negociat cu PSD astfel incat sa nu mai faca racolari si sa nu mai primeasca nemultumiti din PSD. 

Ce stim sigur la aceasta ora este ca PMP si USR PLUS vor sustine initiativa PNL de a darama Guvernul. Ramane de vazut cat de eficiente vor fi negocierile purtate de PNL cu oamenii Puterii, insa sa nu uitam ca liberalii nu sunt dispusi la compromisuri, a spus-o insusi Rares Bogdan, care afirma dupa alegerile europarlamentare, castigate detasat de PNL, ca in momentul in care PNL va depune motiunea, ei nu vor negocia, fiindca "nu avem ce sa negociem cu infractorii. Ce sa le promitem? Ca ii scapam de puscarie?!", se intreba retoric Rares Bogdan la acea data.

Ludovic Orban insa, vrea sa se apropie putin de Putere si sa gaseasca cai de comunicare, nu promitand "marea cu sarea" celor din PSD si ALDE, ci oferindu-le sansa sa scape de un Guvern toxic si mizand in special pe oamenii din PSD si ALDE care nu mai suporta traiectoria devianta a politicilor actuale ale celor doua partide. 

Ce contine textul motiunii de cenzura?

 
PNL acuza PSD si ALDE de proasta organizare a alegerilor europarlamentare, de interventiile abuzive in Justitie prin OUG, dar si de situatia din Valea Uzului.
 
"MOTIUNE DE CENZURA
 
Guvernul Dancila trebuie demis!
 
Fara OUG-uri, fara parole de acces si fara cozi la vot!
 
Domnule Presedinte al Senatului,
 
Domnule Presedinte al Camerei Deputatilor,
 
Doamnelor si domnilor senatori si deputati,
 
Doamna Prim-ministru,
 
Doamnelor si domnilor ministri,
 
Duminica, 26 mai 2019, romanii au votat intr-un mod covarsitor cea mai legitima motiune de cenzura impotriva celei mai toxice guvernari din ultimii 30 de ani! In 26 mai, romanii au spus un DA categoric pentru o Romanie normala si un NU categoric discursului si actiunilor anti-europene si anti-justitie ale PSD! Sanctiunea impotriva PSD si impotriva Guvernului vine direct de la cetateni, care au spus raspicat ca nu mai vor un guvern incapabil sa duca tara spre bine si care are o singura prioritate fatisa – atacurile permanente la adresa justitiei.
 
In doi ani si jumatate, PSD si ALDE au dezbinat o tara intreaga, au distrus rolul institutiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis sansa de a moderniza tara si au atentat constant la bazele democratiei romanesti si ale statului de drept! In 26 mai 2019, PSD a reusit sa ne uneasca pe toti, pe cei de acasa si din strainatate, ca sa ne salvam tara din mainile PSD si am reusit!
 
Doamna Prim-ministru,
 
Rolul dumneavoastra s-a incheiat! Nu mai aveti niciun motiv si niciun rost sa mai ramaneti prim-ministru. Puteti pleca linistita acasa, pentru ca cetatenii romani v-au luat un bilet doar dus. Plecati, dar nu inainte sa raspundeti politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, impreuna cu Teodor Melescanu si Carmen Dan, l-ati condus impotriva a milioane de romani din diaspora. Actiunile dumneavoastra din ziua votului nu trebuie sa atraga doar raspunderea politica, adica demiterea din functia de prim-ministru, ci si raspunderea legala! V-am avertizat de mai multe ori ca, indiferent cine va preseaza si va impinge la actiuni ilegale si anti-nationale, cea care va raspunde legal sunteti dumneavoastra. Atata vreme cat cetateanul de rand raspunde in fata legii, fara privilegii si discriminari, si dumneavoastra trebuie sa dati socoteala pentru fapte premeditate prin care ati blocat exercitarea unor drepturi fundamentale ale cetatenilor romani. Daca nu ati putut sa-i gazati ca la Bucuresti, in 10 august, pe romanii care nu vor o tara condusa de incompetenti si de corupti, atunci v-ati gandit sa-i umiliti si sa-i batjocoriti, tinandu-i la cozi interminabile, pentru ca intr-un final sa nu mai poata vota. Recunoasteti astazi, in fata romanilor, care ar fi fost pentru PSD rezultatul alegerilor din 26 mai daca toti romanii din diaspora ar fi putut sa voteze!
 
Din pacate, nu va dezminteti si, in loc sa va dati demisia si sa va cereti scuze romanilor pentru atentatul la democratie pe care l-ati dirijat, ati considerat de cuviinta sa sfidati pe toata lumea si sa-l numiti in Guvern pe Titus Corlatean, cel care si-a batut joc de cetatenii romani si care i-a impiedicat sa voteze in anul 2014!
 
Ati folosit institutiile statului roman impotriva propriilor cetateni, mai ales impotriva celor care au spus cu voce tare ca s-au saturat de PSD si de incompetentii care conduc tara. ”Duba de Topoloveni”, ”Parola de Targoviste” sau „Nimicul de Suceava” sunt marci inregistrate oficial ale PSD si ele sunt expresia modului in care voi va raportati de 30 de ani la cetatenii romani. Degeaba PSD si-a schimbat blana de mai multe ori, din FSN in PDSR, PSDR sau PSD, pentru ca nu ati renuntat niciun moment la mentalitatile si naravurile de dinainte de 1989. Nu stiti sa guvernati decat prin amenintari, santaj, violente si teroare, iar contraperformantele guvernarii sunt ascunse in spatele minciunilor, manipularilor si falsificarii realitatii.
 
Ati destabilizat intreaga arhitectura constitutionala a statului roman, prin destructurarea sistematica a institutiilor constitutionale, prin slabirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politica pe baza de numiri de incompetenti si servili. Mai mult, ati incercat sa destabilizati si subordonati justitia romana pentru a va salva membrii corupti si clientela politica, fara a tine cont de faptul ca victimele colaterale au fost cetatenii romani care s-au trezit intr-un paradis al infractorilor.
 
Doamnelor si domnilor,
 
Guvernul PSD-ALDE trebuie demis imediat, pentru ca vom sta in continuare cu sufletul la gura, ori de cate ori este sedinta de guvern, iar pe ordinea de zi vor aparea, de nicaieri, noi ordonante de urgenta toxice. Nimeni nu mai are incredere in PSD si ALDE ca nu vor relua atacul la sistemul judiciar si la adresa legislatiei penale. Poate ca PSD se simte eliberat de Liviu Dragnea, insa noua conducere a partidului-stat este sustinuta si inconjurata de acelasi grup numeros de insi cu probleme grave in justitie, care-si freaca mainile de nerabdare si abia asteapta sa scrie ordonante de urgenta in favoarea coruptilor. Cum sa mai aiba cineva incredere intr-un prim-ministru sustinut de PSD-ALDE, atata vreme cat sase milioane si jumatate de romani au raspuns cu un DA hotarat la referendum, iar voi va faceti ca nu vedeti si nu intelegeti! Romanii v-au spus cu subiect si predicat ca tara nu vrea amnistie si gratiere pentru corupti si v-au interzis categoric sa mai dati ordonante de urgenta care sa distruga si ceea ce a mai ramas din sistemul de justitie din tara. Trebuie sa plecati pentru ca exista riscul major sa nu tineti cont de votul exprimat de romani la referendum in chestiunile care privesc justitia, asa cum nu ati dat doi bani pe opiniile si recomandarile venite de la Comisia de la Venetia, de la Comisia Europeana si Parlamentul European, de la partenerii nostri internationali, atunci cand ati dat ordonante de urgenta care au afectat grav sistemul judiciar. Stim ca v-ati propus sa izolati Romania si s-o scoateti, bucata cu bucata, din Uniunea Europeana, insa cetatenii v-au oprit la timp si v-au spus sa mergeti acasa!
 
Doamnelor si domnilor,
 
Aceasta guvernare PSD-ALDE a transformat Radioul si Televiziunea publice in oficine ale propagandei de partid si de stat, unde pana si emisiunile despre agricultura devenisera platforme de preamarire pentru Liviu Dragnea. Jurnalisti ai radioului platit din impozitele cetatenilor au devenit DJ-i la mitingurile PSD, in timp ce colegi ai lor erau scosi fortat de pe post.
 
Domnilor guvernanti, ati facut din institutiile media nu slujitori ai poporului, ci slugile dumneavoastra personale, ati folosit banii publici ca sa va platiti laudatori in prime-time la televizor si ca sa inchideti nu doar vocile opozitiei, ci si vocea libertatii si a ratiunii.
 
Doamnelor si domnilor,
 
Guvernul PSD-ALDE trebuie demis de urgenta si pentru abuzul de incredere de care a dat dovada semnand, pe banda rulanta, ordonante de urgenta profund neconstitutionale, care fac rau intereselor economice si sociale ale romanilor.
 
PSD si-a consemnat in propria istorie autoratul unor ordonante toxice, precum Ordonanta 7/2019, care a creat haos total in sistemul judiciar si care a generat premisele unei amnistii mascate, in ciuda avertismentelor repetate ale Comisiei de la Venetia! Tot la presiunile unor persoane din PSD, acest Guvern si-a pus semnatura pe Ordonanta 90/2018, ordonanta care a pus pe picioare Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, adica ghilotina pentru magistratii care nu saluta aplecati in fata liderilor PSD.
 
Acest Guvern este autorul Ordonantei de urgenta 114/2018, care a lovit la temelia sistemului energetic, care a compromis investitiile in sectorul comunicatiilor si care a scumpit creditele pentru tinerii care voiau sa-si cumpere o locuinta. Printr-o singura ordonanta ati scumpit si mai tare viata romanilor, care sunt nevoiti sa plateasca facturi mai mari la curent electric, la telefonie sau televiziune prin cablu. Printr-o singura ordonanta ati pus Romania pe picior de razboi cu Comisia Europeana, ati vulnerabilizat securitatea aprovizionarii cu gaze naturale, ati distrus productia de carbune si ati impins Romania sa devina importator net de energie electrica.
 
Desi a existat un precedent pozitiv in anul 2015, cand, cu sustinerea tuturor partidelor parlamentare, s-a dezbatut si adoptat pachetul de legi privitor la diferite tipuri de alegeri, ati preferat sa reglementati de pe o zi pe alta, prin ordonanta de urgenta a guvernului, schimbarea modului de alegere a presedintilor de consilii judetene. Ati evitat dezbaterea parlamentara pe un proiect asa de important cum este cel referitor la alegerile locale.
 
Tot prin ordonanta ati decis ca pensiile sa nu creasca de la 1 ianuarie, ci de la 1 septembrie, desi va laudati ca o sa aveti excedent la fondul de pensii. Daca aveti bani mai multi, de ce v-ati impotrivit sa majorati pensiile, asa cum prevede legea, de la 1 ianuarie? Tot acest Guvern a dat si Ordonanta 9/2019, ca sa intarzie cu o luna, de la 1 martie la 1 aprilie, majorarea alocatiilor de stat pentru copii. Degeaba tot faceti declaratii in care spuneti ca Parlamentul trebuie sa legifereze, pentru ca prin abuzul de ordonante de urgenta, Guvernul PSD-ALDE a facut din Parlamentul Romaniei o simpla anexa a Guvernului.
 
Doamnelor si domnilor,
 
Am ajuns sa ne temem de consecintele oricarui act normativ pe care il adopta acest Guvern. Agenda publica din Romania a fost acaparata in ultimii doi ani si jumatate de problemele pe care le au cu legea unii indivizi din PSD! A sosit momentul ca agenda institutiilor publice din Romania – Parlament, Guvern, administratie centrala – sa fie ocupata cu adevaratele probleme ale tarii noastre: dezvoltarea tuturor regiunilor tarii, modernizarea tuturor serviciilor publice si o prosperitate reala pentru toti!
 
Romania continua sa piarda oportunitati in fiecare zi petrecuta cu Guvernul PSD-ALDE la Palatul Victoria: pierdem sansa de a ne dezvolta pe seama fondurilor europene gratuite; pierdem oportunitatea de a profita de cresterea economica si de a dirija surplusul economic pentru a construi infrastructura de transporturi, spitale regionale si scoli moderne; pierdem credibilitate in afara tarii, in fata partenerilor nostri; pierdem sansa de a ne pastra tinerii in tara!
 
Si ca sa se puna capac tuturor: zilele trecute, la cimitirul din Valea Uzului, s-a repetat, din pacate, dupa aproape aceeasi regie ca la 10 august 2018, cu multi actori identici, filmul pus in scena in subsolurile unor institutii controlate de catre Guvern. Desi executivul avea cunostinta, de mai bine de o luna, de actiunile cu caracter ilegal constatate inclusiv de unele institutii ale Statului Roman prin Inspectoratul de Stat in Constructii, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Ministerul Apararii Nationale si Prefectura Bacau, nu a facut nimic pentru un dialog absolut necesar si masuri adecvate, prompte solutionarii diferendului si a preferat o mascarada de prezenta la fata locului a fortelor de ordine in ziua de 6 iunie 2019. Solutiile v-au stat la indemana, nu numai ca nu le-ati implementat, dar ati creat haos si neincredere in institutiile statale!
 
Doamnelor si domnilor,
 
Avem obligatia sa demitem Guvernul PSD-ALDE pentru a da sansa Romaniei sa intre in normalitate! Cetatenii ne-au spus categoric ca doresc o tara normala! Orice vot de sustinere pentru PSD sau ALDE este un vot impotriva vointei exprimata de romani in 26 mai! Orice vot pentru motiunea de cenzura este un vot pentru o sansa acordata Romaniei!
 
Romania are nevoie urgenta de un Guvern cu o viziune pro-europeana, cu maximum 15 ministere, nu cu 27, orientat catre prioritatile de dezvoltare ale tarii: educatia, sanatatea, investitiile publice si atragerea fondurilor europene! Viitorul Guvern are obligatia sa-si dea tot concursul pentru implementarea unui sistem de vot modern si actual care sa permita in mod efectiv fiecarui cetatean roman aflat in strainatate sa voteze.
 
Votati pentru aceasta motiune, pentru ca votul romanilor nu poate fi ignorat de niciun politician din Romania! Haideti ca de maine sa incepem schimbarea in bine, sa incepem sa construim, pentru ca tara are nevoie de un guvern competent si de multa munca in interesul tuturor!”

Citeste si: Tudose: PSD incearca sa traga de anul asta ca in ultima zi la mare, cand stai pe plaja toata ziua, ca maine pleci 

Senior Editor Manager.ro

Ultimele NOUTATI

Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta
Business

Cum sa alegi boxpaletii industriali ideali pentru afacerea ta

today19 Nov. 2024
Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas
Business

Cum sa lansezi un magazin online de succes in 2025: Ghid pas cu pas

today19 Nov. 2024
Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Financiar-Bancar

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie

today19 Nov. 2024
Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?
Life Style

Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?

today19 Nov. 2024
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Financiar-Bancar

Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019

today19 Nov. 2024
Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati
Companii

Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati

today19 Nov. 2024
Top 7 joburi bine platite in care poti lucra de acasa in 2025
Companii

Top 7 joburi bine platite in care poti lucra de acasa in 2025

today19 Nov. 2024
5 greseli mici care iti pot distruge relatia cu seful
Economie

5 greseli mici care iti pot distruge relatia cu seful

today19 Nov. 2024
E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE

Aboneaza-te la Newsletterul Gratuit. Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare, Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT Raportul Special:

"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cuRegulamentul UE 679/2016
Audit gratuit - Gazduire web 12 luni cadou - Fokus Digital Services

Partenerii nostri

Te-ar putea interesa si

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie
Financiar-Bancar

Situatia se repeta! Romania a avut cea mai ridicata rata din UE si in luna octombrie

today19 Nov. 2024
Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?
Life Style

Cat de mult dureaza vindecarea dupa un implant dentar?

today19 Nov. 2024
Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019
Financiar-Bancar

Se scumpesc din nou ratele la banci, pentru creditele luate inainte de anul 2019

today19 Nov. 2024
Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati
Companii

Greseli comune in scrierea unui anunt de angajare – Cum sa atragi cei mai buni candidati

today19 Nov. 2024

Aboneaza-te la
Newsletterul Gratuit.
Zilnic in Inboxul tau.

Vrei sa fii la curent cu cele mai noi articole
despre Antreprenoriat, Economie, Imobiliare,
Auto, IT&C si sa primesti GRATUIT
Raportul Special
"E-FACTURA. E-TRANSPORT: SANCTIUNI. AMENZI. SOLUTII PRACTICE"

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016
x