Muncesti pe 3.000 de lei? Traiesti in statul paralel cu PSD
psdpsd clujsalariul minimsalariul minim brutsalariu minim net
Acum am ajuns sa inteleg adevarata semnificatie a sintagmei devenita laitmotiv in PSD, anume "STATUL PARALEL". In acest stat paralel, nu sunt institutii si mase organizate, nici grupuri infractionale care manipuleaza si pun frane puterii coplesita de bunavointa de a face ceva, dar nu e lasata, ci sunt amaratii. Oameni tocmai buni de luat peste picior.
PSD a reusit, prin filiala de la Cluj, sa dea cu bata in balta si sa ilustreze, probabil o mentalitate generala in partid, despre oamenii de rand. PSD Cluj i-a trimis premierului Ludovic Orban un pachet cu un deodorant, o carte de psihologie cu titlul "Depresia in 60 de intrebari, cum sa o depasim", o bancnota de 100 de lei, dar si mai multe pungi de alimente si conserve. Motivul: declaratia de avere a lui Ludovic Orban, in care seful Guvernului mentioneaza ca, in anul 2018, a castigat in medie, 3.000 de lei pe luna.
Ca sa isi completeze gestul batjocoritor, liderul filialei, Liviu Alexa, a declarat ca ii va trimite lui Orban si "sarmale, sosoni sau chiloti dinamo".
Dicolo de discutiile privitoare la Ludovic Orban si la situatia lui materiala, mesajul central al PSD este enigma conform careia liderul PNL a reusit sa doneze o suma consistenta partidului, desi are un venit in medie de 3.000 de lei. Chiar si asa, insa, in substanta mesajului, social-democratii au umilit milioane de romani.
Ce nu stiu social-democratii si, probabil, toti consultanii in PR erau in concediu si nu a avut cine sa ii informeze, este ca prin acest gest sunt umiliti peste jumatate dintre romanii care muncesc in aceasta tara, trudind din greu pe salarii care, culmea, nici in cele mai frumoase vise nu ating 3.000 de lei net.
La 1 octombrie 2018, doar 15,34% dintre salariatii romani cu norma intreaga erau platiti cu salarii nete de peste 2.600 de lei, arata o statistica preliminara a Patronatului Investitorilor Autohtoni din Romania (PIAROM).
In aceeasi ordine de idei, aproximativ 1,7 mil. salariati, adica 30% din totalul salariatilor din Romania, castiga salarii la nivelul minim pe economie. Salariul minim pe economie s-a majorat de la 1 ianuarie 2019. Pentru un salariu minim brut de 2080 lei pe luna, salariul net (in mana) primit de angajat este de 1263 lei. Pentru angajatii care au cel putin un an vechime in sectorul pregatirii profesionale prin studii superioare, salariul minim brut este de 2350 de lei, ceea ce inseamna un venit net de 1413 lei.
Practic, romanii cu studii superioare care lucreaza in domeniul in care s-au pregatit profesional in universitati, castiga in doua luni cei 3.000 de lei pentru care social-democratii din Cluj trimit batjocoritor un deodorant si o carte despre depresie.
Mai mult decat atat, 2,1 milioane de angajati din totalul celor 3,5 milioane de angajati din mediul privat, sunt platiti cu salariul minim pe economie, spunea fostul premier, Viorica Dancila, la finele anului trecut.
Daca aruncam privirea la venituri mai mari, de exemplu, mai mari de 1.000 de euro net, observam ca mai putin de sub 100.000 de romani castiga acesti bani. Vorbim despre 100.000 de romani, din 5,6 milioane de angajati activi din Romania (conform Inspectiei Muncii).
Dintre cei 100.000 de romani cu salarii nete de peste 1.000 de euro, un sfert (concret, mai mult de 26%), lucreaza la stat, iar numarul lor a crescut cu 40% in ultimul an.
In aceste conditii, am identificat statul paralel. E sinonim cu "saracia". Statul paralel este reprezentat de cei care isi permit sa traiasca cu mai putin de 3.000 de lei lunar, fara proprietati imobiliare cu zecile la numar si cu miile de metri patrati, fara lefuri babane primite degaba (legal sau ilegal) de la stat si care, evident, sunt demni de dispret.
Dar nu trebuie sa ne facem griji, PSD ne mai arunca in semn de dispret un deodorant, o maslina, o carte de tratat depresia si totul se termina cu bine.
Vezi aici >>> PSD Cluj i-a trimis lui Orban un pachet cu deodorat, conserve si 100 de lei: Am aflat cu ingrijorare ca traieste doar cu 3000 de lei pe luna